Začenja se svetovno prvenstvo v Fukuoki

Z ženskim prvim krogom skupinskega dela se v noči na nedeljo začenja vaterpolski del SP v vodnih športih, dan kasneje pa bo na sporedu še uvod v moški del turnirja. Ker tekmovanje poteka na Japonskem, bodo ure za ogled tekem nekoliko bolj neugodne, zadnje tekme dneva pa bodo v Sloveniji potekale v času kosila.

Lanskoletno lovoriko iz Budimpešte branijo Američanke in Španci. Prve so takrat v velikem finalu strle srca domačih navijačev, potem ko so ugnale Madžarke, moško finale pa je Špancem pripadlo po boljšem izvajanju petmetrovk proti Italiji.

V Fukuoko se sicer najboljše reprezentance sveta vračajo po 22 letih, saj je tu SP potekalo tudi leta 2001. Pester razpored vaterpolskih tekem, ki je raztegnjen čez skoraj celotno prvenstvo, ki združuje več vodnih športov, bo svoj epilog dobil 28. in 29. julija, ko bomo najprej dobili najboljše v ženski, dan kasneje pa še v moški konkurenci.

ŽENSKI TURNIR:
Skupina A – Kitajska, Francija, ZDA, Avstralija
Skupina B – Španija, Izrael, Nizozemska, Kazahstan
Skupina C – Argentina, Italija, Grčija, Južnoafriška Republika
Skupina D – Kanada, Nova Zelandija, Madžarska, Japonska

MOŠKI TURNIR:
Skupina A – ZDA, Avstralija, Kazahstan, Grčija
Skupina B – Kitajska, Francija, Kanada, Italija
Skupina C – Hrvaška, Madžarska, Argentina, Japonska
Skupina D – Južnoafriška Republika, Črna Gora, Srbija, Španija

REZULTATI: https://www.worldaquatics.com/competitions/1/world-aquatics-championships-fukuoka-2023/results?disciplines=WP&event=54a36786-2479-4302-9145-7dfbf18d0bfb&unit=group-a
PRENOS:
https://total-waterpolo.com/tv-guide-where-to-watch-the-world-championships-in-fukuoka/

FOTO: Total Waterpolo

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.