Po 32 letih na prestolu Nizozemke

Danes se je končal ženski del SP v Fukuoki, zlate medalje pa so se veselile Nizozemke, ki so v finalu po izvajanju petmetrovk ugnale aktualne evropske prvakinje, Španke. Bilo je 17:16. ”Evropski” zmagovalni oder so zaokrožile Italijanke.

Za Nizozemsko je to drugi naslov, prvič so bile najboljše na svetu leta 1991. Pri enem iz leta 2013 pa tako ostajajo Španke.

Tekma za tretje mesto je bila edina danes, ki ni ponudila najstrožjih kazni. Italija je s 16:14 ugnala Avstralijo.

V borbi za peto mesto sta se v ponovitvi lanskega finala iz Budimpešte udarili ZDA in Madžarska, s 15:13 pa so po petmetrovkah slavile Američanke. Dan tekem, ki so se končale po izteku igralnega časa so z zmago nad Grkinjami s 14:12 otvorile Kanadčanke in osvojile končno sedmo mesto.

Naslov MVP tekmovanja je pripade mladi zvezdnici Španije Eleni Ruiz, nagrada za najboljšo vratarko je romala v roke Laure Aarts (Nizozemska), strelsko pa je bila najuspešnejša še ena Španka Judith Forca, ki je zabila 24 zadetkov.

Finale SP je Nizozemkam in Špankam prineslo tudi vozovnici za OI, ki bodo prihodnje leto v Parizu.

Statistiko vseh tekem pa najdete na portalu Total Waterpolo v zavihku “livescore”.

FOTO: World Aquatics FB

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.