Madžarke evropske prvakinje do 17 let

V finalu evropskega prvenstva do 17 let so vaterpolistke Madžarske v Manisi v Turčiji premagale Španijo z 11:8 (1:1, 2:2, 6:3, 2:2). Za Madžarsko je to prva zlata kolajna v tej kategoriji. Tretje mesto je osvojila Grčija.

Mlade madžarske vaterpolistke so skozi celotno evropsko prvenstvo prevladovale s svojimi igrami. Čeprav je bila to zanje prva zlata kolajna do 17 let, njihov uspeh ni bil presenečenje, kajti njihov letnik 2006 prevladuje v zadnjih dveh letih. Tako so bile najboljše že na predlanskem EP do 15 let v Szentesu, lani pa so slavile na svetovnem prvenstvu v Larissi.

Do odločitve je prišlo v tretji četrtini, v kateri so Madžarke s štirimi zaporednimi goli prišle do vodstva z 8:4, kar jim je zagotavljalo mirno nadaljevanje tekme. S štirimi goli, od tega je tri dosegla s petmetrske črte, se je izkazala Kata Hajdu, v španski reprezentanci je bila prav tako štirikrat uspešna Martina Claveria.

Pred finalnim obračunom so Grkinje v napeti tekmi za bron s 7:6 (3:2, 0:1, 2:2, 2:1) premagale Italijanke. Za Grčijo je to že peta uvrstitev na stopničke na dozdajšnjih sedmih EP, ki potekajo od leta 2011. Peto mesto si je po zmagi s 6:4 (0:0, 3:1, 1:2, 2:1) nad Izraelom zagotovila Nizozemska, sedma pa je Hrvaška, ki je bila z 12:10 (4:0, 3:4, 1:4, 4:2) boljša od Turčije. 

FOTO: LEN Water Polo FB

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.