Trikratni lanski podprvaki tudi v polnem treningu

Prejšnjo sredo so s treningi začeli tudi vaterpolisti Ljubljane Slovana, ki so v lanski sezoni osvojili tri druga mesta. Prve pripravljalne tekme jih čakajo v začetku septembra, v prihodnjih dneh pa bo tudi znano, s kakšnim kadrom bodo začeli novo sezono in kje vse bodo igrali.

Ljubljani so že nekako tradicionalno priprave na novo sezono začeli sredi avgusta. Kranjčani, ki so jih v lanski sezoni trikrat premagali v finalnih obračunih, so s treningi začeli v začetku meseca. Tokrat prvič po dolgih letih brez svojega kapetana Martina Puša, ki je končal igralsko kariero.

»Po naporni sezoni so igralci potrebovali nekaj več počitka, ob tem tudi še nismo imeli na voljo bazena, tako da zdaj že nekako tradicionalno priprave začenjamo v tem obdobju. Na prvih treningih je bilo okoli 25 igralcev, tudi iz mlajših kategorij, nekaj jih bo prišlo še v začetku prihodnjega tedna. Prvi treningi so za nami, za začetek še bolj umirjeno, od ponedeljka naprej pa bomo že trenirali na polno,« je po uvodnih treningih dejal Jure Škof, trener ljubljanskih vaterpolistov. Pred njimi je še ena naporna sezona, ki bo zaradi nastopa slovenske članske reprezentance na evropskem prvenstvu v Izraelu v začetku januarja, vmes tudi prekinjena.

»Mislim, da bo ta prekinitev prišla kar prav, kajti lani smo morali biti praktično vso sezono vrhunsko pripravljeni, to pa vemo, ni preprosto. V letošnji bomo prvi vrhunec imeli do konca novembra, nato pa se bomo lahko v miru pripravili na drugi del sezone, ko se bo odločalo o najvišjih mestih,« je s prekinitvijo sezone zadovoljen Škof, ki v tem trenutku še ne ve popolnoma natančno, kakšno zasedbo bo imel na voljo.

»Lahko bi rekel, da smo trenutno še v sestavljanju ekipe. Imamo še nekaj pogovorov z igralci, zato še težko govorim, kakšna bo naša zasedba. Pričakujem, da bi do konca prihodnjega tedna to moralo biti bolj jasno. Tu mislim tako na tuje vaterpolisti, kot tudi na domače, saj poteka nekaj pogovorov z domačimi igralci.« 

Odprto je tudi še, v katerih tekmovanjih bodo ljubljanski vaterpolisti igrali. Tu predvsem mislimo na regionalno ligo, ki je njihova velika želja, že zdaj pa je jasno, da bodo ob obeh domačih tekmovanjih igrali tudi v Alpe waterpolo ligi.

»Naše morebitno igranje v regionalni ligi je še odprto. Ne vemo še, kakšen bo tekmovalni sistem, realno pa ni prav veliko možnosti, da bi v njej lahko igrali. Če v njej ne bomo mogli igrati, je naš načrt, da bi AWL igrali z dvema ekipama. Igralcem imamo dovolj, na nekaj igralcev še računamo,« je dejal Škof, ki je bil po koncu lanske sezone, v kateri njegova ekipa v nobenem od treh finalnih obračunov ni prišla do zmage, razočaran z razpletom. Toda realno je bil v primerjavi s predlansko sezono narejen velik korak naprej. 

»Glede na sestavo ekipe je bil to čisto realen rezultat. Dobro, bili smo trikrat drugi, kar je nekoliko boleče, saj smo v domačem pokalu izgubili z golom razlike, v AWL šele po petmetrovkah, le v finalu končnice državnega prvenstva smo bili proti Kranjčanom na vseh tekmah daleč od uspeha. Glede na proračun, ki ga imamo na voljo in glede na igralski kader, je bilo zadovoljivo. Videli smo tudi, kje smo najbolj zaostajali za Kranjčani. Medtem ko so oni večinoma lahko ves čas trenirali v polni zasedbi, smo mi trenirali brez vseh treh tujcev, Gligorijević pa na koncu zaradi službenih obveznosti niti ni mogel igrati finale končnice. Vse to se je potem poznalo v vodi,« je še dodal ljubljanski trener, ki do začetka sezone računa tudi na pripravljalne tekme na Hrvaškem.

FOTO: VK Ljubljana Slovan FB

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.