Priprave začeli na Mariborskem otoku

Vaterpolisti Branik Maribora, ki so bili v minuli sezoni največja osvežitev slovenske lige in so prvenstvo končali na tretjem mestu, so v četrtek začeli priprave na novo sezono. Namesto v bazenu Pristan, kjer trenutno ni vode, bodo imeli prve treninge na kopališču Mariborski otok. V prihodnjih dneh bo tudi znana ekipa, s katero se bodo podali naproti izzivom v novi sezoni.

Mariborski vaterpolisti, ki jih bo tudi v letošnji sezoni vodil Tomislav Gradski, so se prvič zbrali v četrtek, ko so na Mariborski otok prišli mladinci, včeraj pa je svoj prvi trening imela tudi članska ekipa. 

»Ker v kopališču Pristan po evropskem olimpijskem festivalu mladih bazen še ni na voljo, bomo nekaj časa trenirali na odprtem bazenu na Mariborskem otoku, nato pa, v primeru, da se bo vreme poslabšalo, najverjetneje na Ptuju. Prvi treningi bodo namenjeni samo plavanju in pridobivanju telesne moči, šele pozneje bo na vrsto prišla žoga. Za zdaj ekipa še ni v polni zasedbi, saj pogovori z nekaterimi igralci še potekajo, pričakujem pa, da bi bilo že v prihodnjem tednu bolj ali manj jasno, v kakšni zasedbi bomo igrali,« je po uvodnih treningih dejal Gradski, ki pričakuje, da bo okostje ekipe podobno lanskoletnemu.

»Nekaj sprememb zagotovo bo. Kot rečeno so pogovori v zaključni fazi, zagotovo pa ostajajo vratar Jukić, Rajšp, Pevec, Seljak, Kačič in drugi. Videli bomo, kako se bodo pogovori z morebitnimi novimi igralci razpletli. Ambicije so podobne lanskim, se pravi, da bi bili čim bližje Triglavu in Ljubljani Slovanu, kar se članske ekipe tiče, veliko pozornosti pa bomo namenili mladinski ekipi do 19 let, kajti že zdaj moramo skrbeti za prihodnost in mislim, da imamo nadarjeno ekipo,« je prepričan Gradski, ki ima nemalo zaslug za lanski preporod mariborskega vaterpola, ki je člansko sezono končal na tretjem mestu. 

»Tudi v letošnji sezoni bomo igrali obe domači tekmovanji ter Alpe Waterpolo ligo, za katero pričakujem, da bo še močnejša, kot je bila lani ob svojem debiju. Tudi v domačem tekmovanju bodo verjetno tekme še bolj izenačene, kajti tako Kranjčani kot Ljubljančani naj bi imeli letos močnejši zasedbi, verjetno nekaj podobnega pričakujemo za Calcit Water Polo, ne vem pa, kaj se dogaja v Kopru. Kakorkoli že, v novi sezono bomo poudarek dali mlajšim igralcem. Osebno pričakujem, da bosta predvsem Seljak in Kačič naredila še korak naprej in da bosta ob starejših igralcih igrala vidnejšo vlogo.«

Zaradi nastopa slovenske izbrane vrste na evropskem prvenstvu v Izraelu, ki bo v začetku januarja, bo med sezono prišlo do nekaj daljše prekinitve.

»Vsi klubi moramo delati v smeri, da bodo igralci, ki bodo med kandidati za nastop na EP, na reprezentančne priprave prišli čim bolje pripravljeni. Kako si je selektor Štromajer zamislil priprave, ne vem, je pa dobro, da bo reprezentanca igrala regionalno ligo in mislim, da bo to zanjo najboljša priprava. Prvi turnir v regionalni ligi bo konec septembra in do takrat bodo morali biti igralci že v dobri telesni pripravljenosti. Sicer bi bilo dobro, če bi v regionalni ligi igralo čim več slovenskih klubov, ker bi tako prišli še do močnejših tekem, vendar je to odvisno tudi od finančne situacije,« je še dejal Gradski.

FOTO: Angel Marinoski

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.