V soboto bo na Kodeljevem zelo slovesno

Vaterpolo ima v glavnem mestu Slovenije dolgo in bogato zgodovino, saj so bile prve tekme že davnega leta 1920, ko so se v okviru takrat ustanovljenega Ljubljanskega akademskega športnega kluba na Špici igrale prve tekme. Od takrat do danes je bilo v Ljubljani kar nekaj klubov, trenutno pa deluje Vaterpolo klub Ljubljana Slovan, ki bo v soboto na bazenu Kodeljevo praznoval 20. obletnico.

V prvi tekmovalni sezoni leta 1992 je v slovenskem državnem prvenstvu in pokalnem tekmovanju nastopalo devet klubov v petih starostnih kategorijah. Leto dni pozneje sta zaigrala tudi dva ljubljanska kluba, Ljubljana in Ilirija, leta 1995 Tivoli in šest let pozneje Olimpija, kateri ponosni člani so bili tudi današnji člani vodstva vaterpolo kluba Ljubljana Slovan, Uroš Križanec, Jure Škof, Martin Puš in Jon Šinkovec.

Vaterpolo klub Ljubljana Slovan je uradno začel delovati 4. septembra 2003, pomemben mejnik za vaterpolo v Ljubljani pa je bila tudi organizacija ženskega evropskega prvenstva na bazenu Kodeljevo leta 2003. To evropsko prvenstvo je bilo zaslužno za prenovo bazena Kodeljevo, ki je še danes glavni center vodnih športov v Ljubljani. Čeprav so v članski konkurenci ljubljanski vaterpolisti dosegli že nekaj velikih uspehov, ne nazadnje tudi naslove državnih in pokalnih prvakov, je glavno poslanstvo kluba vzgajanje mladih vaterpolistov, ki bodo z nastopi na tekmovanjih pod okriljem krovne zveze promovirali klub, mesto Ljubljana in državo. Zato v klubu dajejo velik poudarek na strokovno izobražen in usposobljen kader, ki ima odlične dosežke na področju plavanja in vaterpola. Tudi zaradi uspehov članske ekipe in s premišljenim delom je klub počasi začel pridobivati tudi mlajše člane, tako da jih je zdaj v vseh kategorijah okoli sto. 

Okrogli jubilej bodo v klubu proslavili nadvse slavnostno, kot se za takšne dogodke spodobi. Vse skupaj se bo začelo ob 11. uri s prihodom povabljenih. Ob 12.30 bo na sporedu tekma, kajti brez nje seveda ne gre, pred druženjem v zgodnjih večernih urah pa bodo nastopile Katalinke, za glasbo pa bodo med drugim poskrbeli tudi Gregor Skočir, pevec legendarnih Big Foot Mama, ki je velik ljubitelj vaterpola, kitarist Zoran Čalić in bobnar Martin Janežič Buco. Seveda ne bo šlo niti brez obveznega srečelova in še marsičesa drugega. Eden od slavnostnih govornikov bo Aleksander Bassin, likovni kritik in kustos, ki ima ob umetnosti še eno veliko ljubezen – vaterpolo.

V VK Ljubljana Slovan pa v soboto pripravljajo še nekaj presenečenj.

FOTO: VK Ljubljana Slovan (predsednik kluba Igor Šurlan, Aleksander Bassin in delegat Matjaž Rakovec pred finalno tekmo AWL v pretekli sezoni)

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.