Iz Budve brez zmage

Slovenska vaterpolska reprezentanca je tudi v zadnji tekmi turnirja druge regionalne lige v Budvi ostala praznih rok. Boljši od nje je bil OVK Split, ki je zmagal s 16:13 (5:3, 4:3, 3:3, 4:4).

Slovenija – OVK Split  13:16 (3:5, 3:4, 3:3, 4:4)

Slovenija: Beton, Stefanović 1, Čanč 2, Potočnik, Lah 1, D. Gostić 1, Rajlić 1, Paunovič 4, Vončina, Cerar 2, Gligorovski, N. Štromajer,  Žurbi. Selektor: Krištof Štromajer.

OVK Split: Pavić, Peruzović 1, K. Kreković 2, Bezer, Govorko 1, Božan 3, Pavlović 4, Elez 3, Plaština, Prižmić, Carrieri, Carev 1, Jurišić, Tonković 1. Trener: Joško Kreković.

Slovenski vaterpolisti so začeli in končali tretji dan turnirja v Budvi, ki se bo sicer končal v nedeljo, ko bodo na sporedu še tri tekme. V dopoldanskem delu programa so z golom razlike izgubili z Zadrom, vendar so na tej tekmi ostali brez Aljaža Troppana, ki je bil izključen brez pravice zamenjave sredi tretje četrtine. To je tudi pomenilo, da selektor Krištof Štromajer nanj ni mogel računati tudi na večerni tekmi, s katero je slovenska reprezentanca končala svoje nastope v Budvi. Žal tokrat brez zmage.

Splitčani so vodili od prve četrtine naprej, povedli so z 2:0, dve minuti pred prvim odmorom že s 4:1. Ob zaključku uvodne četrtine je prednost igralca več izkoristil Aleksander Paunovič, z njegovim golom je Slovenija prišla na gol zaostanka (3:4), vendar so splitski vaterpolisti na odmor odšli s prednostjo dveh golov, saj je, prav tako ob igralcu več, Gašperja Žurbija premagal Marko Elez. Tudi začetek druge četrtine se ni izšel po slovenskih željah, kajti Splitčani so po golu Karla Krekovića slovenski ekipi pobegnili že za štiri gole (7:3). Čeprav so se Štromajerjevi izbranci s tremi zaporednimi goli, zadnjega je prispeval Matija Bernard Čanč, nasprotnikom približali le na gol zaostanka (6:7), so Splitčani na menjavo strani vseeno odšli s prednostjo treh golov. 

Tudi v tretji četrtini je Slovenija po golu Vukašina Stefanovića prišla le na gol zaostanka (8:9), vendar do izenačenja ni prišlo. Še več, v zadnjo četrtino so spet vstopili s tremi goli minusa. Ko je štiri minute pred koncem tekme svoj četrti gol dosegel Paunovič, se je spet pojavilo upanje po preobratu, a ne za dolgo. Vse dvome o zmagovalcu dvoboja je minuto pred koncem razrešil najboljši streli splitske ekipe, Antun Pavlović. 

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.