V Kranju tudi za selektorja Štromajerja

Od petka do nedelje bo v pokritem kranjskem olimpijskem bazenu potekal tretji turnir druge regionalne vaterpolske lige. Slovenska reprezentanca bo v petek igrala s Cattarom (20.10), v soboto z Budvo (18.40) in v nedeljo še s Primorcem (11.40). Žal ob bazenu ne bo selektorja Krištofa Štromajerja.

V torek popoldne je selektor slovenske vaterpolske reprezentance, ki je hkrati tudi trener kranjskega Triglava, zaradi zdravstvenih težav končal v bolnišnici, tako da konec tedna ne bo vodil svojih izbrancev proti trem črnogorskim ekipam. Namesto njega bo izbrano vrsto na tem turnirju po dogovoru z ZVDS vodil Primož Troppan, ob pomoči Tea Galiča in Marka Gostića. Tudi ob tej priložnosti štab ne bo mogel računati na vse igralce, ki so junija Sloveniji zagotovili drugi zaporedni nastop na evropskem prvenstvu. Mimogrede, kje bo, zaradi situacije v Izraelu, v tem trenutku še ni znano. Tokrat med drugim ne bo prvega vratarja Jureta Betona, v nedeljo bo zaradi službenih obveznosti manjkal tudi Gašper Žurbi, tako da bosta svojo priložnost dobila Nejc Osel in Gal Karničar. Bo pa zato prvič v drugi regionalni ligi zaigral izkušeni Aljaž Pevec.

Predvsem za kranjske reprezentante, ki so se konec prejšnjega tedna skozi šivankino uho uvrstili v četrtfinale pokala Challenger, je začetek letošnje sezone zelo naporen. Ob turnirju v Portu so igrali že na dveh turnirjih druge regionalne lige in enem Alpe Waterpolo lige, pred turnirjem v Kranju pa jim ob zdravstvenih težavah svojega trenerja ne bo ravno lahko spet skočiti v vodo.

»Ne samo nam, bi rekel, da kar vsem reprezentantom. Zagotovo bo ves čas nekaj grenkega priokusa, navajeni smo, da je z nami ob bazenu in njegovega vodstva, ampak zdaj bomo igrali tudi zanj,« se je Štromajerjeve odsotnosti dotaknil Aljaž Troppan, ki je s trinajstimi goli najboljši strelec slovenske reprezentance v drugi regionalni ligi. V njej je slovenska reprezentanca po sedmih odigranih tekmah pri eni zmagi, kaj lahko bi imeli vsaj dve, če ne celo tri več.

»Čeprav niti ene tekme še nismo igrali v polni zasedbi in je tudi ne bomo, so te tekme zelo dobrodošle. Še zlasti za tiste igralce, ki do zdaj v tem tekmovanju še niso igrali, prav tako pa še nimajo izkušenj iz evropskih pokalov. Seveda pa tudi za druge, kajti nihče od nas nima prav veliko možnosti, da bi igral veliko tako težkih tekem. Nasprotniki so na višji ravni, kot smo jo vajeni in pozna se nam, da smo proti takšnim ekipam še nekoliko neizkušeni, saj imamo zelo mlado reprezentanco, mislim pa, da bodo prej ali slej tudi rezultati boljši,« je prepričan 21-letni kranjski vaterpolist, ki je s klubom sicer že igral v tem tekmovanju.

»Lahko bi rekli, da so zdaj ekipe v drugi regionalni ligi še močnejše kot recimo predlani. Predvsem to velja za hrvaške ekipe, v prvi vrsti za ekipo s Korčule, za katero nisem pričakoval, da je tako kakovostna, pa tudi druge ekipe so zelo uigrane. Hrvati so že tako taktično zelo podkovani in je proti njim težko igrati.«

Ampak v Kranju se bodo slovenski vaterpolisti pomerili s črnogorskimi predstavniki. Za uvod s Cattarom, ki so ga do zdaj edinega premagali, v soboto z Budvo in za konec jih čaka še druga ekipa iz Kotorja, Primorac, ki po kakovosti zagotovo sodi v prvo regionalno ligo.

»Cattaro in Budva sta ekipi, s katerima se da igrati. Z Budvo smo sicer izgubili, ampak bi to tekmo lahko tudi dobili, če bi jo bolje začeli, medtem ko smo Cattaro premagali in računam, da ga lahko še enkrat, medtem ko je Primorac dejansko premočan. Ima odlične posameznike, pa še zelo so uigrani, tako da bo z njim težko igrati. Toda vse to je priprava na evropsko prvenstvo. Sicer ne vemo, kje bo, ampak na to se ne smemo ozirati,« je še dejal Troppan, ki se je dotaknil tudi kvalifikacijskega turnirja Kranjčanov v pokalu Challenger v Portu.

»Če med tekmami v Portu nismo imeli prav veliko sreče, smo jo na koncu le imeli in mislim, da smo se vseeno zasluženo uvrstili v četrtfinale, kjer smo si želeli, da bi igrali proti švicarski ekipi Carouge Natation. Mislimo, da je premagljiva in da z njo lahko normalno igramo.«

Slovenska reprezentanca za turnir v Kranju

Vratarji: Gašper Žurbi, Nejc Osel, Gal Karničar; igralci: Andraž Pušavec, Aleksander Cerar, Matija B. Čanč, Jaša Lah, Nikola Rajlić, Aljaž Pevec, Vukašin Stefanović, Aleksander Paunovič, Tim Kačič, Juš Vončina, Enej Potočnik, Aljaž Troppan, Dejan Gostić.

Vodstvo: Primož Troppan, Teo Galič in Marko Gostić.

Spored tekem

Petek: Budva – Primorac (18.30), Slovenija – Cattaro (20.10), sobota: Primorac – Cattaro (17.00), Budva – Slovenija (18.40), nedelja: Cattaro – Budva (10.00), Slovenija – Primorac (11.40).

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.