Mladinci začenjajo v Kranju

S tekmami v zahodni predtekmovalni skupini se bo jutri v Kranju začelo letošnje mladinsko državno prvenstvo. Za dve mesti, ki vodita v redni del tekmovanja, se bodo borile tri ekipe, Triglav, Triglav II in Calcit Water Polo, v vzhodni skupini, ki bo na sporedu 25. novembra v Mariboru, pa bodo igrali Branik, Posejdon in Ljubljana Slovan.

Pokriti olimpijski bazen v Kranju bo v soboto resnično v znamenju vaterpola, kajti pred popoldanskima tekmama v drugi regionalni ligi bodo na sporedu še tekme v predtekmovanju mladinskega državnega prvenstva. Lani je prvo mesto osvojil Triglav, ki bo imel tudi letos dve ekipi, njihove načrte, da bi z obema zaigrali v rednem delu državnega prvenstva, pa jim bodo skušali preprečiti Kamničane. 

Že v prvi tekmi turnirja, ob 13. uri, bo šlo za klubski kranjski obračun, ob 14. uri bo Calcit Water Polo igral z drugo ekipo Triglava, ob 15. uri pa se bosta pomerili še kamniška ekipa in prva ekipa Triglava. 

V redni del tekmovanja se bosta uvrstili prvouvrščeni ekipi, preostali dve pa bomo dobili 25. novembra v Mariboru. Razveseljivo je, da bodo igrali tudi mladinci celjskega Posejdona, ki jih lani ni bilo v državnem prvenstvu, žal pa se letos prvenstva ne udeležuje koprski Grafist. V rednem delu se bosta ligi pridružila še Dunaj in banjaluški Borac.

Kot rečeno so v lanski sezoni naslov državnega prvaka osvojili Kranjčani, drugi je bil Branik Maribor, tretja pa Ljubljana Slovan.

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.