Evropsko prvenstvo v Izraelu odpovedano

Evropska organizacija vodnih športov (European Aquatics) je končno sprejela odločitev glede evropskega prvenstva v vaterpolu, ki bi moralo potekati od 3. do 16. januarja v Netanji. V četrtek zvečer se je dokončno odločila, da EP ne bo v Izraelu, ni pa še sporočila ali bo prvenstvo, prestavljeno na drugo lokacijo v istem datumu, prestavljeno na drug datum ali odpovedano.

Na evropskem prvenstvu v Netanji bi morali podeliti tudi šest mest za svetovno prvenstvo, ki bo februarja v Dohi, ob tem pa naj bi se po ena moška in ženska ekipa uvrstili na olimpijske igre, zato je negotovost še toliko večja.

»Po številnih sestankih med European Aquatics in Izraelsko vaterpolsko zvezo sta se obe instituciji strinjali, da evropskega prvenstva v vaterpolu ne bo mogoče gostiti v Netaniji, kot je bilo načrtovano. Trenutno se preiskujejo različne možnosti v zvezi z ustreznim postopkom kvalifikacij za naslednje svetovno prvenstvo v vaterpolu v Dohi, nadaljnje informacije o temi pa bodo posredovane v najkrajšem možnem času,« so med drugim zapisali v uradnem sporočilu European Aquatics.

Pojavljajo se govorice, da sta Nemčija in Nizozemska pripravljeni zamenjati Izrael in sta januarja pokazali interes za organizacijo evropskega prvenstva (ali svetovnih in olimpijskih kvalifikacij). Berlin je možni gostitelj moškega turnirja, žensko prvenstvo (kvalifikacije) pa bi lahko potekalo v Eindhovnu. Končna odločitev o tem bi lahko padla že do konca tega tedna.

Najslabši možni scenarij je, da bo prvenstvo odpovedano. V tem primeru bodo kvalificirane ekipe za SP v Dohi verjetno določene glede na uvrstitev na evropskem prvenstvu 2022 v Splitu. Če se to zgodi, bi se v Doho uvrstile Hrvaška, Črna gora, Gruzija (moški), Grčija, Izrael in Francija (ženske).

V Izraelu bi morala igrati slovenska reprezentanca, v diviziji 2 pa so njeni nasprotniki v skupini C Slovaška, Nizozemska in Romunija.

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.