V Kranju Dunajčani presenetili Zagrebčane

Prvi dan tretjega turnirja Alpe Waterpolo lige so za presenečenje poskrbeli vaterpolisti ASV Ströck Wien, ki so kot prvi v letošnji sezoni premagali novinca v tem tekmovanju, mladinsko ekipo Mladost Zagreb s 16:15. V prvi tekmi turnirja je bila prva ekipa Ljubljane Slovana z 28:7 boljša od Grafist Kopra, druga ljubljanska ekipa pa je z Opatijo izgubila s 4:19. Praznih rok so proti Tržačanom ostali Kamničani. Čeprav je bil še sredi tretje četrtine 9:9, so na koncu izgubili s 13:25.

Ljubljana Slovan – Grafist Koper  28:7 (6:1, 11:2, 7:2, 4:2)

Ljubljana Slovan: Žurbi 1, Stefanović 3, Čanč 5, Potočnik 4, Poličnik, Leskovec 2, Anzulović 2, Cuomo 5, Novak 5, Lipnik 1, P. Kirasič. Trener: Jure Škof.

Grafist Koper: Lončarević, Giorgi 1, Esposito, Anzeljc 1, Bašić, Pencelj, Prete 1, Jovanović 2, Cosoli 2, Jaćimović. Trener: Aleš Stopar.

Varovanci Jureta Škofa si po spodrsljaju s Tržačani na prejšnjem turnirju v Kopru preprosto niso več smeli dovoliti, da bi, če se želijo uvrstiti na zaključni turnir, izgubili še eno tekmo. Delo so jim olajšali kar gostje sami, saj so v Kranj prišli v okrnjeni zasedbi, z le devetimi igralci in vratarjem Alanom Lončarevićem. Že po prvi četrtini so Ljubljančani vodili s petimi goli razlike, v drugi so dosegli enajst golov, prejeli le dva in tekma je bila odločena. S petimi goli sta se izkazala Matija Bernard Čanč in Igor Cuomo.

ASV Ströck Wien – Mladost Zagreb 16:15 (3:2, 3:4, 5:5, 5:4)

ASV Ströck Wien : Krupar, Dano, Martanović 5, Kisić 1, Mitruk 2, Savić, Milošević 4, Dukić, Szavai 2, Sarandi, Cech, Jovandić. Trener: Mike Fasching.

Mladost Zagreb: Čosić, Erenda, Fajković 1, Rogić, Obuljen 6, Bušić 4, Branković, L. Barišić, Dobrić 1, Huljev, M. Barišić 1. Trener: Hrvoje Hrestak.

Mladi Zagrebčani so na prvih dveh turnirjih dobili vse štiri tekme, Dunajčani so bili pri dveh, vendar so v Kopru namučili kranjski Triglav, dober odpor pa so v Banja Luki nudili tudi Ljubljani Slovanu. Vseeno so bili vaterpolisti Mladosti veliki favoriti, toda v izenačeni tekmi, izid je bil kar dvanajstkrat izenačen, si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. Do odločitve je prišlo v zadnjih treh minutah tekme, ko so Dunajčani s tremi zaporednimi goli 91 sekund pred koncem tekme povedli s 16:13. Zagrebčani se sicer niso predali, vendar jim je za preobrat zmanjkalo časa. V dunajski ekipi je bil s petimi goli najboljši strelec Robert Martanović, v zagrebški pa je Dominik Obuljen dosegel šest golov.

Calcit Water Polo – Pallanuoto Trieste  13:25 (2:4, 4:3, 5:7, 2:11)

Calcit Water Polo: Dragaš, Gligorovski Zdravković 3, Brišnik 1, Lukić 2, Erce, Lukič, Kordež, Blažević 2, Šmrković, Laketić 1, Briški 2, Bergant 2, Jeretina. Trener: Gašper Šenica.

Pallanuoto Trieste: Cattarini, Fumo 3, Treu 5, Pavić 3, A. Casavola, Liprandi 3, Nider 3, F. Casavola 6, Medici, Kavalic 1, Cernecca 1, Micillo, Ostojić. Trener: Ugo Marinelli.

Kamničani so v dozdajšnjih štirih tekmah osvojili tri točke, boljši so bili od druge ekipe Ljubljane Slovana, na drugi strani so Tržačani zmagali dvakrat, na zadnjem turnirju v Kopru pa so presenetili ljubljansko prvo ekipo. Vse do sredine tretjega niza so varovanci Gašperja Šenice igrali dobro, po zaostanku 1:4 v prvi četrtini, je Rok Bergant z igralcem več svoji ekipi zagotovil priključek in tudi v drugi četrtini so ves čas držali korak s Tržačani. V začetku tretje četrtine je Lukas Gligorovski Zdravković izid izenačil (7:7), neodločeno pa je bilo tudi še po golu Blaževića (9:9), toda nadaljevanje za kamniško ekipo ni bilo več tako uspešno. Predvsem to velja za zadnjo četrtino, v kateri so popolnoma popustili in tržaški ekipi, v kateri sta se s šestimi oziroma petimi goli izkazala Francesco Casavola in Mitja Treu, je prišla do visoke zmage.

Ljubljana Slovan II – Opatija 4:19 (1:7, 2:5, 0:4, 1:3)

Ljubljana Slovan II: Filipović, Poličnik 1, Povhe 2, Poznik, Lipnik, Zidar 1, Koder, Florjančič, Petković, Kapić. Trener: Aleš Komelj..

Opatija: Duvnjak Starčević, B. Smokvina 4, Turk 2, T. Smokvina, Peroš, Blažić, Kaluđerović 3, Lu. Dujmić 3, Le. Dujmić 2, Dešić 2, Sklepić, Kolak 2. Trener: David Burburan.

Najmlajša ekipa v Alpe Waterpolo ligi je že sredi prve četrtine zaostajala za pet golov (0:5), prvi gol zanjo pa je dosegel Anže Pohve. Tudi po visokem vodstvu Opatija ni zaspala, igrala je resno in vztrajno polnila mrežo Ljubljančanov, ki si za svojo borbenost zaslužijo vse čestitke. Najbolj zadovoljni so lahko z igro v zadnji četrtini, ko so dobro igrali v obrambi, v napadu pa se je ob Povhetu, ki je dosegel dva gola in Florijanu Poličniku med strelce vpisal še Vid Uroš Zidar.

Spored tekem v nedeljo: Branik Maribor – Ljubljana Slovan II (8.40), Mladost Zagreb – Calcit Water Polo (10.00), Grafist Koper – ASV Ströck Wien (11.20), Opatija – Ljubljana Slovan (12.40), Borac – Triglav Kranj (14.00). 

FOTO: Aleksander Sokler


Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.