Včeraj zvečer med sabo, danes v Zagrebu

V ponedeljek so v kranjskem pokritem olimpijskem bazenu slovenski vaterpolisti pod vodstvom novega selektorja Mirka Vičevića začeli priprave na evropsko prvenstvo, ki bo od 4. do 16. januarja na Hrvaškem. Danes bodo proti Mladosti igrali ob 20. uri.

Časa do prve tekme v Dubrovniku, kjer bo Slovenija igrala tekme skupine D, ni prav veliko, zato skuša Vičević s svojima pomočnikoma Teom Galićem in Markom Gostićem prav vsak trening izkoristiti na najboljši možni način. Včeraj zvečer so tako fantje igrali medsebojno tekmo, ki je slovenskemu selektorju dala določene odgovore, še bolj pomembna pa bo današnja, ko slovenske vaterpoliste čaka gostovanje v Zagrebu proti Mladosti.

»Po treh dneh treningov se že čuti manjša utrujenost, vendar fantje dajejo vse od sebe in lahko rečem, da imamo odlično vzdušje. Vabilu so se odzvali vsi igralci, vsi so zdravi, od torka naprej treniramo dvakrat dnevno, vendar fantje razumejo, da nimamo prav veliko časa do EP, zato so še toliko bolj motivirani,« svoje izbrance hvali Vičević, ki se že veseli današnjega gostovanja v Zagrebu.

»Čeprav to ni več tista Mladost, kot je bila v preteklosti, gre še vedno za zelo telesno zelo močno ekipo, ki bo pravi nasprotnik za nas. Vsekakor bo to odlična preizkušnja za nas, po tej tekmi bomo tudi videli, kje trenutno smo. Prav tako imamo za 21. december dogovorjeno tekmo s Primorjem na Reki. Glede morebitne tekme z Izraelom ni še nobenih novic, o tem bi kaj več verjetno vedelo vodstvo ZVDS, si pa vsekakor želim, da bi prišli še vsaj do ene tekme, čeprav je v tem obdobju težko dobiti klube, ki bi še trenirali. Dobro bi bilo, če bi v Ljubljani ali v Mariboru pred odhodom na EP imeli še eno uradno tekmo,« je želja slovenskega selektorja, ki bo svojim izbrancem v pripravljalnem obdobju namenil le dva prosta dneva, in to 24. in 25. decembra, zato pa bodo trenirali tako 31. decembra kot 1. januarja.

»Drugačne poti, kot so treningi, ne poznam, če si želimo v Dubrovniku priti do kakšne zmage. To je edini način,« je še poudaril nekoč eden najboljših vaterpolistov na svetu.

Slovenija bo v Dubrovniku 5. januarja igrala s Slovaško, dva dni pozneje z Romunijo in 9. januarja še z Nizozemsko.

Seznam slovenske vaterpolske reprezentance za EP

Vratarji: Jure Beton, Nejc Osel (oba Triglav), Gašper Žurbi (Ljubljana Slovan).

Igralci: Jaša Lah, Juš Vončina, Jan Justin, Aleksander Paunovič, Nikola Rajlić, Aljaž Troppan, Dejan Gostić, Benjamin Popović, Andraž Pušavec, Aleksander Cerar (vsi Triglav), Matija Bernard Čanč, Vukašin Stefanović, Enej Potočnik (vsi Ljubljana Slovan), Tim Kačič, Jurij Seljak, Aljaž Pevec (vsi Branik Maribor) in Jaša Kadivec (Primorje, Hrvaška).

Selektor: Mirko Vičević, pomočnika: Teo Galić in Marko Gostić, direktor reprezentanc: Jernej Seljak, tehnični vodja: Boštjan Lah.

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.