Vičević določil petnajsterico za Dubrovnik

Po današnjem zadnjem treningu v letu 2023 je Mirko Vičević, selektor slovenske vaterpolske reprezentance, določil petnajsterico igralcev, ki bo od 4. do 16. decembra igrali na evropskem prvenstvu na Hrvaškem. Slovenija bo igrala v skupini D, v kateri so še reprezentance Slovaške (5. januar, 17.45), Romunijo (7. januar, 17.45) in Nizozemsko (9. januar, 20.15).

V petek so slovenski vaterpolisti v edini uradni tekmi pred evropskim prvenstvom v Mariboru premagali Mladost. Razumljivo je, da je bil Vičević veliko bolj zadovoljen kot po tekmi v Zagrebu pred 16 dnevi, ko so njegovi izbrani visoko izgubili z nekoč eno najboljših evropskih klubskih ekip, bolj pa je bil zadovoljen tudi z igro svojih varovancev kot pred 9 dnevi na Reki proti Primorju.

»V Mariboru je bilo več želje in borbenosti kot na prejšnjih tekmah, kar je tudi razumljivo, saj smo predvsem v Zagrebu, pa tudi še na Reki, imeli močne treninge in so bili igrali zelo utrujeni. Veseli me, da smo dvignili raven svoje igre, me pa nekoliko skrbi, da je na trenutke še premalo discipline v igri, ko smo iz naše posesti žoge nasprotnikom dovolili protinapade. Dobro, tokrat za to nismo bili ravno kaznovani, na EP bo to drugače. Do odhoda v Dubrovnik nas čaka še veliko dela, časa pa ni prav veliko, zato bomo trenirali tudi na Novega leta dan prav tako pa so bili fantje v bazenu tudi danes,« je po današnjem treningu v Kranju dejal Vičević, ki je tudi določil, katerih petnajst igralcev bo nosilo kapico slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu.

Med izbranci ni večjih presenečenj, saj bodo jedro ekipe sestavljali igralci, ki so na junijskih kvalifikacijah v Kranju Sloveniji priborili drugi zaporedni nastop med najboljšimi evropskimi vaterpolskimi reprezentancami. Žal je njegov izbor krojila tudi bolezen, tako sta se od nastopa na EP morala posloviti izkušeni Aljaž Pevec in Enej Potočnik, medtem ko ima Juš Vončina težave s poškodbo kolena. Namesto te trojice so priložnost dobili trije mladi vaterpolisti, Nikola Rajlić, Miha Šantak in Jurij Seljak.

»Malo gledamo tudi na prihodnost, zato smo reprezentanci pridružili še tri mlade igralce. Kako dobro vzdušje je v ekipi, pokaže to, da sta bila danes prisotna tudi Potočnik, ki že devet dni ne trenira in Vončina. Petnajsterico, ki bo odšla v Dubrovnik, jutri od 17. do 20. ure že čaka trening. Kot rečeno, časa ni veliko, zato moramo vsak trenutek izkoristiti za trening. Zadovoljen sem z ekipo, ki bo igrala na EP, druga nimamo in ji popolnoma zaupam. Vse pohvale pa si zaslužijo tudi tisti, ki ne bodo šli z nami v Dubrovnik, saj so nam zelo pomagali, da so bile priprave uspešne,« je dejal slovenski selektor.

Slovensko strokovno vodstvo na čelu z Vičevićem seveda vse bolj pogleduje k nasprotnikom v Dubrovniku. Najmanj informacij je o Slovaški, s katero je Slovenija na zadnjem EP v tekmi za 15. mesto izgubila s 5:11.

»Kolikor vem, se Slovaki pripravljajo v Bratislavi, žal pa nismo dobili nobenih drugih informacij. To bo manjši minus za nas, je pa res, da nam bo prav prišla tudi lanska tekma v Splitu. Dobili smo pripravljalne tekme Nizozemske in Romunije, veliko pozornosti pa smo namenili naši tekmi z Mladostjo, ker je prav, da vidimo svoje napake in kaj bomo morali popraviti v svoji igri. Želim si le, da do odhoda na EP ne bi zbolel še kdo od igralcev ali da ne bi prišlo do kakšne poškodbe, ker bi bilo vsakega od njih težko nadomestiti. Vseeno so to igralci, ki imajo določene izkušnje, čeprav so se tudi mlajši igralci izkazali na pripravah. Vse to so igralci, na katere se bo računalo v prihodnosti,« je še dodal Vičević.

Seznam slovenske reprezentance za EP 2024

Vratarja: Jure Beton (AVK Triglav), Gašper Žurbi (Ljubljana Slovan).

Igralci: Jaša Kadivec (Primorje, Hrv), Jaša Lah, Aleksander Cerar, Jan Justin, Aljaž Troppan, Andraž Pušavec, Benjamin Popović, Aleksander Paunovič, Nikola Rajlić (vsi AVK Triglav), Miha Šantak, Jurij Seljak (oba Branik Maribor), Matija Bernard Čanč, Vukašin Stefanović (oba Ljubljana Slovan).

Selektor: Mirko Vičević, pomočnika selektorja: Teo Galič, Marko Gostić, fizioterapevt: Mišo Praljak, direktor reprezentanc: Jernej Seljak, tehnični vodja: Boštjan Lah.

 

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.