Nizozemska je v Eindhovnu postala evropska prvakinja

Vaterpolistke Nizozemske so na evropskem prvenstvu v Eindhovnu v finalu premagale dvakratne zaporedne evropske prvakinje Špnake z 8:7 (1:2, 4:1, 1:2, 2:2). Za Nizozemke je to že šesti evropski naslov, za Španke tretja srebrna kolajna, bronasto pa so si okoli vratu nadele Grkinje, ki so v tekmi za tretje mesto s 7:6 (3:1, 1:0, 1:1, 2:4) premagale Italijanke.

Aktualne svetovne prvakinje, Nizozemke, so na domačih tleh po šestih letih spet prišle do evropskega naslova. V napeti in izenačeni tekmi so pred nekaj tisoč glasnimi navijači do zmage prišle tudi z nekaj sreče. Strel Bente Rogge je šest sekund pred koncem tekme najprej zadel vratnico, nato pa se je žoga od glave mlade španske vratarke Martine Terre odbila čez črto in Nizozemki prinesla šesti evropski naslov. Z njim so prehitele Italijanke, ki so ostale brez kolajne.

Španke so tako zapravile lepo priložnost, da bi se pridružile prav Nizozemkam ter Italiji in Rusiji, ki so na evropskih prvenstvih že zmagale trikrat zaporedoma. V vsakem primeru pa bo španska ekipa v najožjem krogu kandidatk za kolajne na bližnjem svetovnem prvenstvu v Dohi in na olimpijskih igrah v Parizu.

Na OI v Pariz so se po zmagi nad Italijo v tekmi za tretje mesto uvrstile Grkinje. Zanje bo to po letu 2008 prvi nastop na olimpijskem turnirju, do zmage nad Italijankami pa so prišle tri minute in trideset sekund pred koncem tekme, ko se je med strelke vpisala Nikoleta Eleftheriadou. 

Peto mesto je osvojila reprezentanca Madžarske, ki je s 14:3 (5:1, 4:0, 2:0, 3:2) premagala Francijo, sedma pa je bila po zmagi nad Hrvaško z 11:9 (1:2, 1:2, 5:4, 4:1) Velika Britanija, ki si je s tem priigrala mesto na bližnjem svetovnem prvenstvu v Dohi. Ob Nizozemski, Španiji in Italiji, ki so si to priigrale že na lanskem SP v Fukooki, ker so se uvrstile med najboljše štiri ekipe, dodatna mesta za Doho pa so si priigrale še Grčija, Madžarskam, Francija in kot rečeno Velika Britanija. 

Izidi bojev za medalje na EP za vaterpolistke

Polfinale: Španija – Grčija 13:5 (4:1, 1:1, 4:1, 4:2), Italija – Nizozemska 6:7 (1:1, 2:2, 2:2, 1:2); za tretje mesto: Grčija – Italija 7:6 (3:1, 1:0, 1:1, 2:4); finale: Nizozemska – Španija 8:7 (1:2, 4:1, 1:2, 2:2).

FOTO: FB LEN Water Polo

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.