Na OI še Črna gora, Hrvaška in Italija

V štirih tekmah razigravanja za uvrstitev v četrtfinale svetovnega prvenstva v Dohi je bilo najbolj vroče na tekmi med Italijo in ZDA, ki so jo z minimalno razliko, 13:12, dobili italijanski vaterpolisti. Do najvišje zmage je prišla Hrvaška, ki je bila z 22:4 boljša od Kitajske, Črna gora je z 12:9 premagala Romunijo, Francija pa z 11:8 Avstralijo.

V torkovem četrtfinalu se bodo pomerile same evropske države, z izjemo Romunije, namesto katere je zdaj Francija, pa so vse bile tudi v četrtfinalu na nedavnem evropskem prvenstvu na Hrvaškem. Po skupinskem delu svetovnega prvenstva so si neposredno uvrstitev v četrtfinale že zagotovile reprezentance Španije, Grčije, Srbije in Madžarske, ki so sedaj dobile tudi svoje nasprotnike. 

Aktualni evropski prvaki Španci bodo v četrtfinalu igrali s Črnogorci, ki so v razigravanju premagali Romune, ki so po prvi četrtini še vodili. Na drugi odmor so s prednostjo gola odšli črnogorski vaterpolisti, ki so šele v zadnji četrtini strli odpor vse boljših Romunov. Z zmago si je Črna gora tudi priborila nastop na OI v Parizu, kjer bo kot evropski prvak igrala tudi Španija.

Mesto med 12 ekipami, ki bodo poleti igrale na OI, si je kot finalist lanskega SP že zagotovila tudi Grčija, po zmagi nad Američani pa zdaj tudi Italija, ki je morala vložiti veliko naporov, da je zlomila odpor nasprotnika. Sredi tretje četrtine so Italijani vodili s 7:4, kar je bila tudi najvišja prednost na tekmi, toda v začetku zadnje četrtine je Daube izid izenačil na 10:10. V napeti končnici sta Edoardo Di Somma z dvema goloma in Francesco Di Fulvio z enim svoji ekipi le priborila mesto v Parizu.

Na OI bo igrala tudi Hrvaška, ki je s pol moči visoko premagala Kitajsko, ki jo vodi Hrvat Ivan Asić, ki je bil med letoma 2012 in 2016 pomočnik Ivice Tucka v hrvaški reprezentanci. Njen nasprotnik v četrtfinalu bo Srbija, ki bo prav tako igrala na olimpijskih igrah.

Čeprav je Avstralija morala priznati premoč Franciji, je imela kot predstavnik Oceanije že rezervirano vstopnico za Pariz. Domačini olimpijskih iger so do zmage prišli v zadnjih dveh četrtinah, v četrtfinalu pa bo njihov nasprotnik aktualni svetovni prvak, Madžarska. 

Udeleženci moškega vaterpolskega turnirja na igrah v Parizu so tako: Francija (gostiteljica), Madžarska, Grčija (finalista SP 2023), ZDA (Amerika), Avstralija (Oceanija), Japonska (Azija), Južna Afrika (Afrika), Španija (Evropa), Srbija, Hrvaška, Črna gora, Italija (uvrščene s SP 2024).

Razigravanje za uvrstitev v četrtfinale: 

Hrvaška – Kitajska 22:4 (5:2, 5:1, 6:1, 6:0), Avstralija – Francija 8:11 (3:2, 3:4, 1:2, 1:3), Črna gora – Romunija 12:9 (3:5, 4:1, 2:2, 3:1), ZDA – Italija 12:13 (3:3, 1:3, 4:4, 4:3).

Četrtfinale (13. februar): Španija – Črna gora (16.00), Grčija – Italija (17.30), Srbija – Hrvaška (19.00), Madžarska – Francija (20.30).

Polfinale (15. februar): Španija/Črna gora – Grčija/Italija, Srbija/Hrvaška – Madžarska/Francija.

FOTO: European Aquatics

 

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.