Slovenska reprezentanca do 14 let ta konec tedna na turnirju v Zagrebu

Reprezentančne akcije so v letošnji sezoni začeli tudi slovenski vaterpolisti v najmlajših kategorijah. Svoj prvi nastop bo reprezentanca do 14 let, ki jo vodi Nikola Hajdin, imela že ta konec tedna, ko bo od petka do nedelje nastopila na prvem memorialnem turnirju Duško Baždar v Zagrebu. 

Na turnirju v Zagrebu bodo ob izbrancih Nikole Hajdina in njegovega pomočnika Milisava Janoševića igrali Zagreb, ZPK, Mladost, Osijek, Pula, Delfin 1 in Delfin 2. Ekipe bodo razdeljene v dve skupini, Slovenija bo igrala v skupini z Zagrebom, Osijekom in Delfinom 1. To pa ne bo edina akcija reprezentance do 14 let, saj jo 9. marca čaka predtekma v sklopu pofinala pokala Challenger v Kranju, od 1. do 7. aprila pa jo čaka še turnir v Dubrovniku, v spomin na Toma Udovičića, na njem pa bo nastopila tudi slovenska reprezentanca do 12 let, ki jo vodil Martin Puš.

»Ideja je bila, da bi po vsakem turnirju U13 in U15 igralci ostali še dve uri, da bi lahko naredili selekcijo. Do zdaj smo imeli tri zbore, ob obeh turnirjih, ki sta zdaj pred nami, pa je želja, da bi pred začetkom regionalne lige, ki se bo začela v začetku maja, imeli še kakšnega. Nanj bi spet poklicali vseh 50 igralcev, kolikor jih je bilo na prvem zboru, da bi videli, če je kdo od njih napredoval,« je pred začetkom turnirja v Zagrebu dejal Hajdin.

Seznam igralcev za turnir v Zagrebu: 

Bine Štromajer, Marko Marinič, Patrik Mekinda (vsi Triglav Kranj), Martin Marušič, Gašper Peklar (oba Grafist Koper), Vuk Petrović, Jakob Pollak, Klemen Čerin, Marko Rašljić (vsi Ljubljana Slovan), Tim Kolednik, Stefan Gligorević, Maksim Kesić (vsi Branik Maribor), Bor Škrlj, Matej Krstevski (oba Calcit Waterpolo), Lovro Scozzai (Gorica).

Selektor: Nikola Hajdin, pomočnik selektorja: Milisav Janošević.

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.