Slovenski mladinci najboljši na Slovaškem

Slovenska mladinska reprezentanca do 19 let je na turnirju v slovaškem mestu Novaky v prvi sobotni tekmi turnirja z 11:10 (5:1, 1:2, 2:4, 3:3) premagala svoje slovaške vrstnike, v drugi pa je bila boljša domača članska ekipa s 15:7 (5:2, 4:0, 2:2, 4:3), ki pa je igrala izven konkurence. V nedeljo je bila nato s 15:9 (3:2, 5:4, 5:1, 2:2) boljša od Češke in osvojila prvo mesto na turnirju.

Izbrance Tomislava Gradskega v Mariboru, od 15. do 18. marca, čakajo kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo od 1. do 7. septembra v Burgasu v Bolgariji. Že od četrtka so imeli skupne treninge s slovaškimi vrstniki, s katerimi so igrali tudi prvo tekmo na turnirju. 

Po odličnem začetku in vodstvu s 5:1 v uvodni četrtini so slovenski vaterpolisti v nadaljevanju tekme nekoliko popustili, saj so v začetku zadnje četrtine Slovaki izid izenačili (8:8). Jurij Seljak in Miha Šantak, ki sta v začetku leta igrala tudi na članskem evropskem prvenstvu v Dubrovniku, sta v končnici tekme poskrbela, da so v slovenskem taboru nekoliko lažje zadihali. Slovaški vaterpolisti so slabi dve minuti pred koncem tekme sicer še enkrat prišli na gol zaostanka, toda slovenska obramba je bila dovolj čvrsta, da je ohranila minimalno prednost. S štirimi goli se je izkazal kapetan Nikola Rajlić, ki je prav tako igral na članskem EP. Dvakrat sta bila uspešna prej omenjena Šantak in Seljak, en gol pa so dodali Marcel Lipnik, Tim Kačič in Filip Cvijanović Tepina.

V drugi tekmi so se slovenski mladinci pomerili z domačo člansko ekipo, ki je v tekmo vstopila brez podcenjevanja. Že po prvi četrtini je prišla do treh golov prednosti, tekma pa je bila odločena v drugi četrtini, v kateri je domača mreža ostala nedotaknjena, v slovenski mreži pa so končale štiri žoge. Tretja in četrta četrtina sta bili bolj izenačeni. Za slovensko reprezentanco so se med strelce vpisali: Tim Kačič in Branko Kirasič 2, Miha Šantak, Luka Minić in Filip Cvijanović Tepina 1. 

Ker so Novaky igrali izven konkurence, je o prvem mestu odločala tekma s Češko, ki je povedla z 1:0, toda po izenačenju Kirasiča je bila bolj ali manj ves čas v prednosti slovenska reprezentanca. Čehi so do zadnjega izenačenja prišli sredi druge četrtine, ko so izenačili na 5:5, s tremi zaporednimi goli pa je Slovenija prišla do lepe prednosti (8:5). Odločila je tretja četrtina, v kateri je slovenska izbrana vrsta prišla do šestih golov prednosti, že v začetku zadnje četrtine pa je Rajlić zadel za 14:7. Gole za slovensko reprezentanco so dosegli: Nikola Rajlić 6, Branko Kirasič 3, Nace Štromajer 2, Marcel Lipnik, Tim Kačič, Jan Herzog 1 in Luka Minić 1.

Slovenija je na turnirju nastopala v postavi: Nejc Osel, Gal Karničar; Miha Šantak, Marcel Lipnik, Jurij Seljak, David Laketić, Tim Kačič, Nikola Rajlić, Branko Kirasič, Jan Herzog, Luka Minić, Filip Cvijanović Tepina, Nace Štromajer, Martin Petković in Florijan Poličnik.

Miha Štamcar
Jaka Mikoletič

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.