Obetavna skupina za slovenske mladince v Burgasu

V Barceloni je bil včeraj žreb skupin za evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo od 1. do 7. septembra potekalo v Burgasu v Bolgariji. Slovenska izbrana vrsta bo igrala v skupini D, njeni nasprotniki pa bodo domača Bolgarija, Romunija in Češka.

Tudi na mladinskem evropskem prvenstvu bo sistem tekmovanja enak, kot je bil na januarskem članskem evropskem prvenstvu na Hrvaškem. Osem najboljših ekip bo igralo v diviziji 1, preostalih osem, med drugim tudi Slovenija, pa v diviziji 2. Prvi dve ekipi iz skupin A in B se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, tretje in četrtouvrščeno ekipo pa bosta sodelovali v razigravanju proti prvima dvema ekipama iz skupin C in D.

»V naši ekipi so vse ekipe, ki so, z izjemo Bolgarije, ki je domačin prvenstva, bile v kvalifikacijah na drugem mestu v svojih skupinah. S te strani smo vsekakor z žrebom lahko zadovoljni. Zdaj, po teh kvalifikacijah, se ekipe, ki bodo igrale v Bolgariji, dobro poznajo, s tem, da smo mi s Čehi igrali v pripravah na kvalifikacije in jih premagali na turnirju na Slovaškem. Prav tako smo premagali Slovake, ki so v kvalifikacijah premagali Bolgarijo, tako da je to za nas obetavna skupina, vendar to ne bo nič pomenilo, če na evropsko prvenstvo ne bomo prišli dobro pripravljeni. To bo zdaj najbolj pomembno. Pripravili smo načrt priprav, vemo, kdaj se bo EP začelo, igralci bodo dobili okvirni načrt priprav, kar pa bo odvisno tudi od finančnih zmožnosti,« je bil z žrebom zadovoljen Tomislav Gradski, selektor slovenske reprezentance do 19 let.

Predlani, ko je bilo EP v Črni gori, Slovenija ni igrala, prvo mesto je osvojila Srbija, druga je Španija in tretja Madžarska. 

Skupine na EP do 19 let

Skupina A: Hrvaška, Španija, Madžarska, Črna gora.

Skupina B: Grčija, Nemčija, Srbija, Italija.

Skupina C: Francija, Nizozemska, Turčija, Malta.

Skupina D: Slovenija, Romunija, Bolgarija, Češka.

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.