Deseto mesto za najmlajše slovenske hobotnice

Slovenska vaterpolska reprezentanca do 12 let je na turnirju Tomo Udovičić v tekmi za deveto mesto izgubila proti ekipi Šabac Elixir z 1:6 (0:1, 0:1, 0:2, 1:2). Dubrovniku tako zapuščajo s štirimi zmagami in dvema porazoma.

Izbranci Martina Puša so proti ekipi iz Šabca ostali praznih rok. Njihova največja težava je bila realizacija v napadu, saj so do svojega prvega in edinega gola na tekmi prišli šele v zadnji četrtini, ko se je med strelce vpisal Jaka Belić. Pred tem golom so srbski vaterpolisti mrežo Teodorja Babića zatresli petkrat, v zadnji sekundi pa še šestič. 

Navkljub porazu so v slovenskem taboru lahko zadovoljni z igro, ki so jo prikazali na najmočnejšem turnirju na svetu za to starosto kategorijo. V skupinskem delu tekmovanja so premagali Novi Beograd in Lazio iz Rima, v osmini finala je bil boljši od njih KPK s Korčule, ki je na koncu osvojil tretje mesto, v razigravanju za uvrstitev od 9. do 16. mesta pa so bili najprej po boljšem izvajanju kazenskih strelov še enkrat boljši od Novega Beograda, nato so prav tako po kazenskih strelih premagali še italijansko ekipo Orizzonte. Kot rečeno so turnir končali s porazom proti Šabcu.  

Prvo mesto v kategoriji do 12 let je osvojil Jadran iz Splita, ki je v finalu s 13:3 premagal Mladost Bijelo, v tekmi za tretje mesto pa je bil KPK s 7:5 boljši od italijanske ekipe Aquatic Verde. 

Dodajmo še, da je prvo mesto v kategoriji do 14 let pripadlo ekipi Šabac Elixir, ki je bila z 12:10 boljša od Jadrana iz Hercenovega, v tekmi za tretje mesto pa je italijanska ekipa Salerno s 16:12 premagala zagrebško Mladost, ki je bila v uvodni tekmi turnirja boljša od slovenske reprezentance.  

Za slovensko reprezentanco do 12 let so igrali: Teodor Babić, Arne Valant; Jaka Belić 1, Tjaž Bačić, Andrej Marinič, Filip Jeremić, Maj Plut, Nikola Stevanović, Filip Stare, Taras Čoha, Uroš Cvijanović, Maks Julijan Virc, Svit Trontelj, Mihael Medved, Tadej Županić. Selektor: Martin Puš.

foto arhiv ZVDS

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.