Uvrstitev v osmino finala bi bila sanjska

Izbranci selektorja Jureta Škofa bodo v torek, ob 12.45, igrali svojo prvo tekmo na letošnjem svetovnem prvenstvu do 16 let, ki bo do prihodnjega ponedeljka potekalo na Malti. V sredo jih v skupini F čaka še tekma z Južno Afriko (16.30) ter v četrtek še s Črno goro (12.45).

Pred odhodom na Malto so mladi slovenski vaterpolisti bili še na krajših pripravah v Banja Luki, po njih pa je Škof določil petnajsterico, ki bo igrala na Malti. Med izbranci so: Maj Jenko, Nejc Velikanje, Bine Štromajer, David Berić, Luka Vujanović, Marko Marinič, (vsi Triglav), Roman Anufrijev (Branik), Rok Kirasič, Marcel Lipnik, Vuk Petrović, Jakob Pollak, (vsi Ljubljana Slovan), Vane Brišnik, Maksim Gligorovski (oba Calcit Water Polo), Gaj Pencelj (Grafist Koper) in Aljaž Šantak (Gorica). Doma so ostali Aljaž Drolc, Aleksej Pen, Klemen Čerin, Mai Kapić.

»Žal je šlo na pot lahko le 15 igralcev. Odločitev je bila težka, vsem fantom, ki bodo igrali na Malti, čestitam za izjemen trud, da so si priborili mesto v ekipi. Prav veliko časa za priprave nismo imeli, toda ne glede na vse, bomo skušali doseči čim več. Želja je, da bi v svoji skupini, v kateri bo prvi favorit zagotovo Črna gora, osvojili drugo mesto in se uvrstili v osmino finala. Na žalost bomo že v prvem krogu igrali z Egiptom, tako da se nanj ne bomo mogli posebej pripravljati. Predlani je bil v Volosu boljši od nas, toda to sta zdaj dve različni generaciji. Pričakujemo lahko, da so Egipčani po telesni konstituciji zelo močni, toda tudi na to se bomo morali navaditi,« je na kratko o pričakovanjih svoje ekipe dejal selektor Škof, ki mu bosta pri delu pomagala še Gašper Brišnik in Peter Kirasič.

Naslov svetovnih prvakov iz Volosa bo branila Madžarska, druga je bila Grčija, tretja pa Srbija, medtem ko je bila Črna gora četrta. Slovenijo je v tekmi za 15. mesto premagal prav Egipt. 

Skupine na SP do 16 let na Malti

Skupina A: Srbija, Kitajska, Peru, Kolumbija; skupina B: Španija, Bolgarija, Češka, Zimbabve; skupina C: Madžarska, Singapur, Nemčija, Poljska; skupina D: ZDA, Nova Zelandija, Izrael, Nizozemska; skupina E: Italija, Gruzija, Mehika, Francija; skupina F: Črna gora, Slovenija, Južna Afrika, Egipt; skupina G: Hrvaška, Kanada, Turčija, Avstralija; skupina H: Grčija, Malta, Kazahstan, Romunija.

Pari osmine finala: A1 – D2, A2 – D1, B2 – C1, B1 – C2, E1 – H2, F2 – G1, E1 – G2, E2 – H1.

 

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.