Mlajšim dečkom Ljubljane Slovana še pokalna lovorika

Prejšnji konec tedna so vaterpolisti Ljubljane Slovana slavili v državnem prvenstvu do 13 let, ta konec tedna so bili na bazenu Kodeljevo najboljši še na zaključnem turnirju pokala Slovenije. V finalu so bili s 16:1 (3:0, 2:1, 4:0, 7:0) boljši od kranjskega Triglava, ki je v polfinalu brez boja premagal Maribor, Ljubljančani pa s 15:4 (4:1, 4:0, 1:0, 6:3) Branik.

Varovanci Nikole Hajdina so na svojem bazenu samo potrdili, da so v tej generaciji trenutno najboljši v Sloveniji. Že v polfinalu njihova zmaga proti Braniku niti trenutek ni bila vprašljiva, saj so že na polovici tekme vodili z 8:1, s petimi goli se je na tej tekmi izkazal Andrija Stevanović, še bolj prepričljivi so bili v finalu. Do polovice tekme so Kranjčani še nekako držali korak z domačimi vaterpolisti, ki so v tretji četrtini gostom pobegnili za osem golov, v zadnji pa so dosegli še sedem golov. Spet je bil najboljši strelec Stevanović.

»Na obeh tekmah so se nasprotniki borili, ampak mi smo pokazali premoč. Zelo sem ponosen na svoje soigralce, igrali smo odlično. Igrali smo kot pravi tim z veliko asistencami in goli. Vsak je dal vse od sebe in se je obrestovalo z zmago za naslov pokalnega prvaka.« je za klubsko spletno stran Ljubljane Slovana po finalni tekmi povedal Andrija Stevanović, Uroš Cvijanović, njegov soigralec, Uroš Cvijanović pa je dodal: »Še enkrat smo dokazali, česa smo zmožni. Obe današnji tekmi sta bili težki, čeprav rezultat ne kaže na to. Morali smo biti zbrani od začetka do konca obeh tekem. Pohvalil in zahvalil bi se svojim soigralcem in trenerju Nikoli, ki nas zna pripraviti na takšne tekme. Prav tako zahvala staršem, ki so navijali za nas.«

V drugem polfinalu so Kranjčani uradno zmagali z 10:0, ker so Mariborčani v Ljubljano prišli z nekaj starejšimi igralci, vseeno pa sta ekipi skočili v bazen. Tudi v njem so bili s 13:10 (4:2, 7:3, 1:3, 1:2) boljši kranjski vaterpolisti, ki so si že do polovice tekme priigrali šest golov prednosti.

Pokal za pokalnega prvaka mladim zmajem je podelil Aleš Komelj, ki je letos prav tako osvojil dvojno krono s kadetsko ekipo Ljubljane Slovana.

Polfinalni tekmi

Maribor – Triglav 10:13 (2:4, 3:7, 3:1, 2:1)

Maribor: Žižek, D. Stojčić 5, Smajlović 4, M. Maher, Zidar, M. Stojčić, Horvat, Ž. Maher Zidar. Trener: Tine Kacafura.

Triglav: Žiberna, Bukovšek, Pogačar, Planinšek, Škulj 2, Štrekelj, A. Marinič 3, F. Stare 1, J. Stare, Logar 3, Ropotar 2, Valant 2, Mlinarič Madrid. Trener: Jaka Mikoletič.

Ljubljana Slovan – Branik 15:4 (4:1, 4:0, 1:0, 6:3)

Ljubljana Slovan: Stabej, Belić, Avbelj, D. Babić 1, Jermić, Kisel, N. Stevanović, Ferlan 3, Zečević, Cvijanović 2, A. Stevanović 5, Trontelj 4, T. Babić. Trener: Nikola Hajdin. 

Branik: Pavlović, Potrč, Mi. Medved, Kosi, Gerlič, Kolednik 2, Barlič 1, Ma. Medved, Hostnik, Virc 1. Trener: Robert Grubišić Čabo.

Finale

Ljubljana Slovan – Triglav 16:1 (3:0, 2:1, 4:0, 7:0)

vir fotografije FB VK Ljubljana Slovan

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.