Kadivec v prihodnji sezoni za Spandau 04

Kapetan slovenske vaterpolske reprezentance, Jaša Kadivec, ki je zadnji dve sezoni igral za reško Primorje, s katerim je letos v Euro Cupu osvojili drugo mesto, v hrvaškem prvenstvu pa tretje, se v prihodnji sezoni seli v Berlin. Njegov novi klub bo Spandau 04, ki je bil v minuli sezoni drugi v nemškem prvenstvu. Za zdaj je pogodbo podpisal na leto dni.

Za Jašo Kadivcem je še ena odlična sezona, v kateri je samo še enkrat več pokazal svojo kakovost, zato ni čudno, da mu po njej ponudb ni manjkalo. Ena od njegovih želja je bila, da bi kariero nadaljeval na Reki, toda po odlični sezoni so se povečali tudi apetiti igralcev, saj bo Primorje igralo v kvalifikacijah lige prvakov.

»V zadnjih dveh letih so bili rezultati boljši od pričakovanj in logično je, da so bile tudi želje igralcev po večjem zaslužku logične, toda kot kaže Primorje, temu ni moglo slediti. Prvi je klub zapustil Darko Brguljan, za njim še Nizozemec Kas Te Riele, tako da se je že vedelo, da bo šla ekipa v novo sezono v spremenjeni zasedbi. Vodstvo kluba tudi natančno vedelo, v kakšni obliki bodo nadaljevali. Z njim sem se že nekaj časa dogovarjal o novi sezoni, pogovori so trajali mesec in pol, ampak se še kar nismo dogovorili do konca. Vmes me je poklical Vladimir Marković, trener Spandaua, s katerim sva hitro prišla do dogovora. Ponudba je bila finančno ugodnejša, pa še centra bom lahko igral, medtem ko sem bil v Primorju na mestu beka,« je o razlogih, zakaj se bo v novi sezoni preselil v Berlin, pojasnil 31-letni Kranjčan.

Ker je bil Spandau, ki je bil ustanovljen leta 1904, lani v domačem prvenstvu drugi, bo svojo pot v ligo prvakov iskal preko kvalifikacij. »V nemškem prvenstvu je bil prvi Hannover, ki je v ligo prvakov uvrščen neposredno, medtem ko bo Spandau svojo priložnost iskal v kvalifikacijah. Dejstvo je, da je nemško prvenstvo po kakovosti nekaj slabše od hrvaškega, ampak bo v njem še vedno nekaj kakovostnih tekem, upam pa, da se uvrstimo v ligo prvakov. Kakovostnih tekem bo tako dovolj na voljo,« je še dodal kapetan slovenske vaterpolske reprezentance.

foto Tit Košir

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.