Jaša Lah, kapetan slovenske reprezentance do sedemnajst let je strnil nekaj misli

Jaša Lah je kapetan izbrane vrste U-17, je tudi član AVK Triglav Kranj. Je eden najboljših mladih slovenskih igralcev. Poleg tega je z odličnimi predstavmi v finalu državnega članske prvenstva, kjer so Triglavani za las ostali brez naslova dokazal, da si več kot zasluži kapetanski trak. Sicer je kot sogovornik umirjen, vendar so njegovi projektili strah in trepet vseh vratarjev. Na novinarski konferenci je strnil nekaj misli.

Lahko kapetan reprezentance pove kaj o kvalifikacijah?

“Z ekipo se zelo dobro poznamo. S fanti smo igrali že na EP za U-15,  kot tudi že prej v kvalifikacijah. Pozna se, da zaradi Covid-19 nismo tako uigrani, kakor smo bili v preteklosti. Seveda so vsi igralci kljub temu imeli dobre možnosti za treniranje in smo kar dobro pripravljeni. Dve ekipi že poznamo in približno vemo, kako igrajo. Velike Britanije in Avstrije ne poznamo, vendar jih kljub temu ne podcenjujemo. Kot je že omenil trener, se nikogar ne bojimo in bomo dali vse od sebe da se uvrstimo na EP prvenstvo, kar si seveda vsi želimo. Celo sezono smo dobro trenirali in lahko zdaj na teh kvalifikacijah pokažemo, koliko smo napredovali v tem letu.”

Kako funkcionira ekipa glede na to, da ste zbrani iz vseh klubov?

“S to ekipo smo kot AVK MAribor igrali v letošnjem državnem članskem prvenstvu, kjer smo se dobro ujeli. Sicer se fantje poznamo tudi iz drugih tekem, bili smo na pripravah v Črni gori, kjer smo odigrali tekmo s kar močno ekipo in bodo tako te kvalifikacije seveda odraz naših priprav.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja