V igri proti Rusom so fantje dokazali, da se v Sloveniji igra dober vaterpolo!

Slovenija : Rusija 5 : 17 (2 : 3, 2 : 3, 1 : 5, 0 : 6)

Danes so se zaključile kvalifikacije za EP prvenstvo v vaterpolu za selekcijo U-17. V zadnji tekmi so bili proti nam boljši Rusi, ki so zasluženo zmagali in hkrati potrdili prvo mesto v skupini C.

Slovenija je tekmo odprla s prvim zadetkom na tekmi. Sledila je izenačena tekma, na kateri so naši kadeti dokazali, da se lahko povsem kosajo z ruskimi vrstniki in jim tako niso dovolili, da bi se razigrali. V prvih dveh četrtinah so bili Rusi v vsaki boljši zgolj za gol. V vratih sta se izkazala Osel in kasneje tudi Golob, ki sta odlično branila in s tem ohranjala minimalno prednost. Odlično delo so opravili tudi ostali igralci, ki so velikokrat prestregli strele na gol.

V drugem polčasu se je pokazala prava moč Rusije, ki je imela na klopi enakovredne igralce in so z odlično fizično pripravo in močjo povsem nadigrali naše fante. “Imel sem občutek, da imam vsako minuto ob sebi novega boksarja”, je dejal vedno borbeni Aleksander Cerar. So pa Rusi kljub visokemu vodstvu tudi s tremi igralci pokrivali naše sidraše in se borili vse do zadnjega žvižga.

Lah 3, Fičur 2; Golubkov 6, Kravchenko, Protsik in Alekseev 3, Denisov in Bondarenko 1.

Kot zanimivost naj omenim, da je ruska ekipa po tekmi 45 minut delala še raztegovalne vaje, kar tudi kaže na profesionalen pristop do vaterpola in športa nasploh. Je pa slovenska izbrana vrsta dokazala, da znajo igrati vaterpolo in vsekakor bi bilo vredno ohraniti jedro in graditi  ekipo za naslednje kvalifikacije in preboj na EP.

Seveda je kot vedno odlično delo opravil selektor Komelj, ki tudi sam upa, da se bo zgodba tudi z vključitvijo še kakšnega mlajšega tekmovalca nadaljevala. Seveda sta bila nepogrešljiva tudi Jaka Mikoletič v vlogi pomočnika in Jan Justin kot fizioterapevt.

V kvalifikacijski skupini C je tako prvo mesto osvojila Rusija, drugi so bili Romuni, tretja je bila Slovenija, četrta Velika Britanija in peta Avstrija. Na EP prvenstvo na Malto gresta tako Rusija in Romunija.

foto: Aleksander Sokler

Aleksander Sokler

Comments (1)

  1. Monitor Closely 2 melatonin and topiramate both increase sedation free viagra samples by mail

Leave a Reply

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.