Tucak objavil seznam za Tokio

Seznam trinajstih igralcev za nastop na olimpijskih igrah je, nekoliko prej, kot je bilo načrtovano, objavil tudi selektor Hrvaške Ivica Tucak.

Na seznamu so: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Josip Vrlić, Andro Bušlje, Marko Macan, Paulo Obradović, Lovre Miloš, Maro Joković, Xavi Garcia, Ante Vukičević, Luka Bukić in Loren Fatović.

S seznama so tako odpadli Toni Popadić, Luka Lozina, Hrvoje Benić, Andrija Bašić, Rino Burić in Franko Lazić.

“Odločil sem se za nekoliko hitrejšo ekipo. Moja vizija je, da z igralcem več v zunanji liniji pridobivamo hitrost, položaj branilca pa bomo nadomestili z nekaterimi igralci, če bo treba tudi s centri saj imamo zdaj Obradovića, ki lahko igra na 2 metra. Torej, imamo nekoliko širše možnosti,” je po objavi seznama dejal trener Tucak.

“Odločitev kot vedno ni bila enostavna. Zahvalil sem se vsem igralcem, ker so vsi dali vse od sebe na teh pripravah. Posebej sem se zahvalil Buriću in Popadiću, ki sta v Rotterdamu igrala na olimpijskih kvalifikacijah. Toniju predvsem zato, ker če ne bi bilo njegove obrambe proti Rusiji v loteriji petmetrovk, danes ne bi bili na poti v Tokio. Po posvetovanju s sodelavci, pa sem zaključil, da je to najboljše, kar lahko Hrvaška ponudi v Tokiu,” je še dodal za spletno stran zveze.

FOTO: Hrvatski vaterpolski savez/FB

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja