Madžarska je na evropskem prvenstvu do 15 let za moške osvojila zlato

Madžarska je osvojila zlato medaljo na 2. evropskem prvenstvu za moške do 15 let, ki se je končalo v Louléju na Portugalskem, potem ko je v finalni tekmi s 10 : 5 premagala Španijo.

Na tekmi je povedla Madžarska, vendar so Španci izenačili in celo povedli z 2 : 1. Po izenačeni prvi četrini je Madžarska drugo začela silovito in si priigrala štiri gole razlike. V tretji je dodala še dva zadetka in tako suvereno zmagala za drugi naslov evropskega prvaka U15.

V boju za tretje mesto je bila Grčija boljša od Hrvaške z 11 : 7. Po izenačenem začetku so v drugi četrtini povedli Hrvati, a so nato Grki prevzeli pobudo in tretjo četrtino zaključili z 8 : 5, kar je bilo dovolj, da so tekmo varno pripeljali do konca in si priborili bron.

Slovenska nasprotnika v kvalifikacijah Malta in Francija sta končali na repu razpredelnice. Od njiju je bila slabša le Gruzija.

finale
Madžarska – Španija 10 : 5 (3 : 3, 4 : 1, 2 : 0, 1 : 1)

tekma za bronasto medaljo
Grčija – Hrvaška 11 : 7 (3 : 3, 3 : 2, 2 : 0, 3 : 2)

1. Madžarska, 2. Španija, 3. Grčija, 4. Hrvaška, 5. Rusija, 6. Italija, 7. Srbija, 8. Turčija, 9. Črna gora, 10. Romunija, 11. Poljska, 12. Portugalska, 13. Malta, 14. Francija in 15. Gruzija.

Foto: facebook

Aleksander Sokler

Leave a Reply

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.