Prlainović: Ker zadnjič igramo v tej zasedbi, se želimo vrniti z medaljo

Srbski vaterpolisti v četrtek odpotujejo na Japonsko, kjer bodo 25. julija odigrali prvo tekmo na olimpijskih igrah. Ob tej priložnosti je Vaterpolska zveza Srbije v sredo na zunanjem bazenu SRC “Milan Gale Muškatirović” organizirala druženje z novinarji, uradna novinarska konferenca bo v četrtek pred odhodom iz letališča Nikole Tesla.

Selektor Dejan Savić je bil cel mesec z ekipo na pripravah, kjer so igralci trdo trenirali. Med drugim so bili tudi na pripravah v Kranju.

“Dobro smo trenirali, skozi priprave smo šli brez bolezni in poškodb, to je najbolj pomembno. Na turnir smo pripravljeni, razpoloženje v ekipi je dobro. Kmalu se bomo aklimatizirali in se prilagodili korona razmeram” je povedal Andrija Prlainović in nadaljeval:

“Sicer se trudimo, da o koroni ne razmišljamo, vedno pa obstaja tveganje, da bo test pozitiven, čemur pa se ne moremo izogniti”.

Za Prlainovića bo to zadnje tekmovanje za srbsko reprezentanco, za katero igra že 15 let. Na vprašanje, ali kaj razmišlja o zadnjem nastopu, je dejal:

“Upam lahko le, da bo nastop dober in da bomo igrali za medaljo. Slovo od reprezentance je še dodaten motiv. Želimo se posloviti v najboljši možni luči in se vrniti z medaljo, upam na zlato”.

Vaterpolska reprezentanca je bila pred petimi leti pod velikim pritiskom. Pred olimpijskimi igrami v Riu so vaterpolisti osvojili zlato tako na evropskem kot tudi na svetovnem prvenstvu, dolgo so bili neporaženi in takrat so bila pričakovanja velika. Po olimpijskem zlatu zdaj ta generacija nima več tega bremena.

“V Riu je bilo najtežje, tam je bil pritisk največji. Zdaj takšne napetosti ni, smo bolj izkušeni, bolj razbremenjeni, ker je ta generacija že osvojila olimpijsko zlato. Ta turnir nam bo v veselje, saj bomo v tej sestavi igrali še zadnjič. To poletje nam je šlo dobro, ni razloga, da ne bi odigrali dobrega turnirja in se že veselimo začetka”.

Prvi tekmec Srbije na olimpijskih igrah bo selekcija Španije, ki je na prejšnjih tekmah dodobra namučila srbske vaterpoliste.

“Španija je ekipa, ki ima v zadnjih treh letih odlične rezultate, igrali so v nekaj pomembnih finalih. Gre za zelo dobro ekipo, ki je v Barceloni skupaj vse leto. Dobro se poznajo, zreli so tudi mlajši igralci, so izjemna ekipa in eden izmed favoritov za najvišje uvrstitve. Nato igramo s Kazahstanom, ki je v naši skupini outsider, a lahkih nasprotnikov ni, ne smemo izgubiti in tudi to ne bo lahka tekma”, je za Vaterpolo vesti zaključil Prlainović.

vir: Vaterpolo vesti
foto: Mladen Šolak, Mondo

Aleksander Sokler

Comments (3369)