Brguljan: “Morda smo pričakovali preveč”

Črnogorski vaterpolisti so na olimpijskih igrah v Tokiu izpolnili osnovnI cilj – uvrstitev v četrtfinale. Po izpolnjenem osnovnem cilju pa se je Črnogorcem ustavilo. Serija štirih porazov, tri zapored v fazi izločanja, je “morskim psom” v Tokiu prinesla osmo mesto.

Zadnja ekipa, ki jih je premagala, je bila Italija.

“Utrujeni smo in izčrpani. Morda smo pričakovali preveč. Verjamem, da bi lahko igrali bolje, toda to je najvišja možna raven. Na olimpijske igre  vsi pridejo z veliko željo in po mojem mnenju je to dobra šola, da navsezadnje nismo na ravni, na kateri smo mislili, da smo. Ta ekipa je mlada, dobra, v čast in v veselje mi je igrati in teh fantov ne bi zamenjal za igralce katere koli druge reprezentance. Bomo videli, kaj se bo zgodilo v nadaljevanju, sledi analiza,” je dejal kapetan črnogorske reprezentance Draško Brguljan.

“Nimamo moči ekipe, ki je bila v Budimpešti na evropskem prvenstvu. Za začetek pa nismo bili na ravni teh iger. Nismo imeli štiri, pet voljnih posameznikov, ki bi pripeljali prednost, morda proti Španiji. Kar se tiče forme – ne vem, zdaj se je tako izkazalo, zdi se mi, da je imela ekipa dobro formo, a zaradi tempa tekem ni bilo lahko. Mislim, da v svetovni ligi nismo bili v najboljši formi, čeprav smo zmagali, ker sem verjel, da bi na olimpijskih igrah lahko bili še boljši. Izkazalo se je, da ni tako. Upam, da ni tako. Na OI se ni nič končalo, ampak se je začelo nekaj lepega,” je zaključil izkušeni vaterpolist.

FOTO in vir: vijesti.me

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja