Srbski vaterpolisti v solzah in s pesmijo “A sad adio”

Na tiskovni konferenci s srbskimi vaterpolisti za N1 je Stefan Mitrović celotno ekipo spodbudil k petju “A sad adio”, kar je prineslo članom v oči solze.

Stefan Mitrović je eden od sedmih igralcev, za katerega je bil finale proti Grčiji hkrati zadnja tekma za reprezentanco, poleg Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Duška in Gojka Pijetlovića, Milana Aleksića in Branislava Mitrovića.

“Dali mi boste malo časa, da se malo umirim,” je po tem, ko je prišel čas za vprašanja novinarjev, dejal selektor reprezentance Dejan Savić.

Filip Filipović, ki je bil razglašen za MVP je izpostavil, da je le eden izmed “13 veličastnih” in da je biti velik privilegij član in kapetan te ekipe.

“Hvala tem fantom, ki so verjeli do konca, hvala temu človeku (Saviću), ker je verjel v nas, nas trpel in skrivaj jokal, ter molil in upal, da se bo končalo, kot se je” je dejal Filip.

Dodal je še, da je rezultat vreden vsake sekunde in minute treninga, tekem, dogajanja zunaj igrišča in ostalega, kar ne boste nikoli izvedeli.

Vratar reprezentance Branislav Mitrović je izpostavil, da je bila ubranitev zlata na olimpijskih igrah največji uspeh v zgodovini srbskega športa.

“Hvala vsem, ki ste nas podpirali in spodbujali. Naj živi Srbija, “je dejal Mitrović.

Vaterpolist Dušan Mandić je za N1 povedal, da se ekipa še vedno ne zaveda, kaj je storila za državo, ker se je vse zgodilo zelo hitro, priprave pa so bile po njegovih besedah ​​dolge in težke.

“Presrečen sem … Največ pozornosti bi bilo treba nameniti tem sedmim, ki končujejo svojo reprezentačno kariero.  Naredili so toliko čudežev za to državo in reprezentanco, od katerih sem se praktično vse naučil in ki so mi kot starejši bratje. Tako da hvala za vse. V čast mi je bilo biti del reprezentance, z njimi sem že 10 let, od njih sem se veliko naučil tako v športnem kot v življenjskem smislu, zato hvala do neba”, je dejal Mandić.

Na vprašanje novinarja H1, kako jim je v težkih trenutkih na olimpijskih igrah uspelo priti do zlata, je povedal:

Olimpijske igre so dolge, bili smo v tako imenovani skupini smrti. Skupinski del je namenjen temu, da se uvrstiš v četrtfinale, ki je hkrati najpomembnejša tekma. Če smo v skupinskem delu pokazali svoje slabosti, smo nato nadaljevali v svojem ritmu do samega konca. Tekmo s Španijo sem doživljal zelo čustveno in ne morem verjeti, da smo zmagali. Čustva, ki so sledila po tekmi so bila iz srca in duše.

V zvezi s svojo reakcijo, ki je postala viralna, je Mandić dejal:

Vesel sem, da so ljudje prepoznali iskrena čustva, ki so prišla od mene kot športnika, ki je doživljal krivice … Španija nam je z leti povzročala veliko težav in vse se je končalo in nakopičilo v tem polfinalu.

Povedal je še, da je bil finale drugačen, da so bili igralci še pod vtisom tekme s Španijo. Sledila je izjemna ekipa Grčije, ki je igrala odlično in je bila negotova do zadnjih štririh minut.

Sledil je neverjeten uspeh. “To je za Srbijo in to je treba praznovati,” je dejal Mandić in še razkril, da bodo vaterpolisti po nocojšnjem sprejemu še naprej praznovali v krogu svojih ljudi in na svoj način.

vir rs.n1info.com

Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.