Radnički, aktualni prvak Srbije s posebnim povabilom v Ligo prvakov

Vaterpolisti Radničkega iz Kragujevca, aktulni prvaki Srbije bodo igrali v skupinskem delu Lige prvakov, potem, ko so dobili posebno povabilo iz strani Evropske plavalne zveze (LEN).

Poleg Radničkega, za katerega bo to tretja udeležba v Ligi prvakov, bo v skupinskem delu igral tudi srbski podprvak Novi Beograd, ki bo imel kot gostitelj finalnega dela tudi že zagotovljen nastop v zaključku turnirja. Ne ve se še, kateri klubi bodo še predstavljali Srbijo v kvalifikacijah, vendar bosta Crvena zvezda in Partizan vsekakor v konkurenci.

Radnički je s svojimi igrami v pretekli sezoni osvojil naslov prvaka Srbije in bil zmagovalec Regionalne lige. S tem si je zaslužil, da že tretjič zaigra v skupinskem delu Lige prvakov. Ekipa Uroša Stevanovića bo imela lepo priložnost, da bo zaigrala tudi na finalnem turnirju v Beogradu, na katerega se bodo uvrstile štiri ekipe iz obeh skupin.

Kragujevčani so v tem tekmovanju prvič igrali v sezoni sezoni 2013/2014 potem, ko so v finalu izgubili proti Barceloneti. V naslednji sezoni so z devetimi točkami končali kot peti v svoji skupini in se tako niso uvrstili na Final Six.

Radnički ni naredil veliko sprememb v ekipi. Uradno je ekipo zapustil le Strahinja Rašović, iz Novega Beograda se je priključil Miloš Ćuk, ekipi se bo pridružil še hrvaški center Josip Vrlić.

“Liga prvakov je prestižno in v vsakem pogledu zelo zahtevno tekmovanje, vendar smo pripravljeni, da se spoprimeo z vsakim izzivom in da upravičimo povabilo. Predstavili se bomo v najboljši luči, kot tudi Kragujevac in srbski vaterpolo,” je za vaterpolovesti dejal direktor kluba Jugoslav Vasović.

VSS je naredil čudovito potezo za srbski vaterpolo, da prvak države igra v Ligi prvakov, kar je pomembno tudi za prihodnost. Od nastanka kluba nam je bil osrednji cilj, da tekmujemo z najmočnejšimi v Ligi prvakov, kar je pomembno za klub, mesto in državo. Zdaj smo tukaj in želimo, da v tem tekmovanju ostanemo za večno,” je še poudaril Vasović.

Foto KVK Radnički

%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.