Radnički, aktualni prvak Srbije s posebnim povabilom v Ligo prvakov

Vaterpolisti Radničkega iz Kragujevca, aktulni prvaki Srbije bodo igrali v skupinskem delu Lige prvakov, potem, ko so dobili posebno povabilo iz strani Evropske plavalne zveze (LEN).

Poleg Radničkega, za katerega bo to tretja udeležba v Ligi prvakov, bo v skupinskem delu igral tudi srbski podprvak Novi Beograd, ki bo imel kot gostitelj finalnega dela tudi že zagotovljen nastop v zaključku turnirja. Ne ve se še, kateri klubi bodo še predstavljali Srbijo v kvalifikacijah, vendar bosta Crvena zvezda in Partizan vsekakor v konkurenci.

Radnički je s svojimi igrami v pretekli sezoni osvojil naslov prvaka Srbije in bil zmagovalec Regionalne lige. S tem si je zaslužil, da že tretjič zaigra v skupinskem delu Lige prvakov. Ekipa Uroša Stevanovića bo imela lepo priložnost, da bo zaigrala tudi na finalnem turnirju v Beogradu, na katerega se bodo uvrstile štiri ekipe iz obeh skupin.

Kragujevčani so v tem tekmovanju prvič igrali v sezoni sezoni 2013/2014 potem, ko so v finalu izgubili proti Barceloneti. V naslednji sezoni so z devetimi točkami končali kot peti v svoji skupini in se tako niso uvrstili na Final Six.

Radnički ni naredil veliko sprememb v ekipi. Uradno je ekipo zapustil le Strahinja Rašović, iz Novega Beograda se je priključil Miloš Ćuk, ekipi se bo pridružil še hrvaški center Josip Vrlić.

“Liga prvakov je prestižno in v vsakem pogledu zelo zahtevno tekmovanje, vendar smo pripravljeni, da se spoprimeo z vsakim izzivom in da upravičimo povabilo. Predstavili se bomo v najboljši luči, kot tudi Kragujevac in srbski vaterpolo,” je za vaterpolovesti dejal direktor kluba Jugoslav Vasović.

VSS je naredil čudovito potezo za srbski vaterpolo, da prvak države igra v Ligi prvakov, kar je pomembno tudi za prihodnost. Od nastanka kluba nam je bil osrednji cilj, da tekmujemo z najmočnejšimi v Ligi prvakov, kar je pomembno za klub, mesto in državo. Zdaj smo tukaj in želimo, da v tem tekmovanju ostanemo za večno,” je še poudaril Vasović.

Foto KVK Radnički

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja