Zveza jim ne da denarja, zato so stvari vzele v svoje roke

Mlade vaterpolistke iz Argentine čez manj kot dva meseca čaka nastop na svetovnem mladinskem prvenstvu FINA, ki bo med 9. in 17. oktobrom v Netaniji (Izrael).

Ena izmed ekip na seznamu udeležencev je tudi Argentina, a so se mlade vaterpolistke pred začetkom prvenstva soočile z neprijetno oviro. Dekleta namreč nimajo dovolj sredstev za potovanje v Izrael. V sporočilu za javnost so Argentinke dejale, da argentinska nacionalna zveza ne bo plačala stroškov ob potovanju na svetovno prvenstvo, zato so se odločile, da začnejo z zbiranjem sredstev za nastop na SP v Izraelu.

Priznani vaterpolo portal “Total Waterpolo” je od argentinske reprezentance do 20 let prejel pismo, v katerem so prosili za njihobopomoč pri promociji zbiralne akcije.

Argentinke so portal naslovile s pismom, v katerem so napisale:

“Zdravo! Smo igralke argentinske reprezentance do 20 let. Pred nami je svetovno prvenstvo, ki bo potekalo v prvih dneh oktobra v Izraelu. Trenutno nimamo podpore ali sredstev za sodelovanje na turnirju, zato smo se odločile, da jih prdobimo same. Nobena velika novica ni, da naše zveze NE zanima finančno in moralno podpiranje mladih ekip in bolj kot kar koli žensk. K temu je dodano kratko obvestilo, s katerim nas obvestijo o teh odločitvah in nam ostane malo časa za premagovanje vseh teh ovir.

Dogodki, ko so bile naše družine prisiljene nositi stroške večine naših mednarodnih turnirjev v mladinski in mladinski kategoriji, so postale sistematične. To stanje se nadaljuje, saj moramo danes plačati približno 3000 ameriških dolarjev na igralko, da uresničimo svoje sanje o nastopu na tem velikem turnirju.

Odločile smo se, da ne obupamo in poiščemo rešitve. Vsak zneseknas približuje cilju, čeprav nas čaka še dolga pot, da uresničimo svoje sanje. Zato prosimo za solidarnost vsakega posebej. Vabimo vse tiste, ki želijo in lahko sodelujejo, da nas kontaktirajo ali dajo donacijo na naš račun Paypal,” so zapisale Argentinke.

Paypal: e -pošta seleccionfemeninadewaterpolo@gmail.com

FOTO in vir: Total Waterpolo

Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.