Favoriti na svetovnem prvenstu za moške do dvajset let na Češkem prepričljivi!

Večina tekem prvega kroga v skupinskem delu na svetovnem prvenstvu za moške do 20. let je bila enostranskih. Favoriti so v Pragi na Češkem upravičili pričakovanja.

Skupina A

Uzbekistan – Rusija 1 : 38 (0 : 10, 0 : 8, 0 : 12, 1 : 8)

Rusija je povsem nadigrala Uzbekistan. Razlika se je pokazala že od prve minute. Ruski igralci Volkov, Krasnov in Vasilev so mrežo stresli po sedemkrat in tako prispevali več kot polovico zadetkov.

Hrvaška – Argentina 20 : 7 (4 : 2, 5 : 1, 6 : 3, 5 : 1)

Na drugi tekmi je Hrvaška začela umirjeno, tako da so Argentinci prišli celo do izenačenja. Hrvati so se sicer v nadaljevanju nekoliko odlepili, vendar je bila razlika nekaj časa zgolj dva zadetka (2 : 4, 3 : 5). Nato je Hrvaška z delim rezultatom 6: 0 pokazala, kdo je gospodar na igrišču in prepričljivo zmagala.

Skupina B

ZDA – Slovaška 12 : 7 (2 : 2, 3 : 2, 6 : 3, 1 : 0)

Slovaška kljub odlični igri ni presenetila ZDA. V prvem polčasu so Slovaki narekovali tempo do 4 : 4. Nato so ZDA v tretji četrtini naredile večjo razliko, ki jo kljub borbenim Slovakom niso več izpustili.

Srbija – Češka 28 : 0 (8 : 0, 6 : 0, 6 : 0, 8 : 0)

Domačini Čehi so v svojem debiju visoko izgubili proti srebrnim iz zadnjega svetovnega prvenstva Srbom. Srbija je igrala brezkompromisno in je svojo mrežo ohranila nedotaknjeno. Tako bodo morali Čehi iskati ne le prvo točko, ampak tudi prvi gol na naslednjih tekmah. Marko Radulović je prispeval šest zadetkov, med strelce so se vpisali vsi igralci, ki so stopili v igro.

Skupina C

Nemčija – Egipt 14 : 4 (5 : 1, 3 : 0, 3 : 2, 3 : 1)

Nemci so se po 14-letni odsotnosti zopet vrnili na mladinsko SP. Ekipa iz severne Afrike Egip, sicer redni udeleženec prvenstev, je v prvem polčasu dosegel le gol (1 : 2), nato je naredila Nemčija delni izzid 7 : 0 in zanesljivo zmagala.

Skupina D

Južna Afrika – Črna gora 5 : 16 (1 : 3, 0 : 6, 1 : 3, 3 : 4)

Črna gora je povedla z 3 : 0. Po zadetku Južnoafričanov so Črnogorci povedli 11 : 1 in nato upočasnili tempo, da si prihranijo moči za naslednjo tekmo.

Vir Total Waterpolo
Foto Laszlo Balogh/Total Waterpolo

 

Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.