Padel odbor Evropske plavalne zveze!

Minuli vikend je v Budimpešti potekal kongres Evropske plavalne zveze (LEN), na katerem so se evropske zveze odločile, da ne podpirajo dela upravnega odbora LEN. V Parizu bo tako 5. februarja potekal izredni kongres, na katerem bodo izvolili novo vodstvo Evropske plavalne zveze.

Pred desetimi meseci je bil za tretji mandat predsednika LEN ponovno izvoljen Paolo Barelli z veliko zmago (86 od 13 glasov) nad Gilesom Sezionalejem iz francoske zveze. To soboto je v pisarnah Evropske plavalne zveze zazvonil rdeči alarm.

Situacijo so opisali na portalu Total Waterpolo:

Na začetku sobotnega kongresa je več predstavnikov zvez izrazilo svoje nezadovoljstvo in predsednika Barellija bombardiralo z vprašanji v zvezi z netransparentnostjo pri delu, preiskavo švicarske policije in pomanjkanjem komunikacije s FINA (Mednarodna plavalna zveza). Nato so vsi člani glasovali v skladu z dnevnim redom.

Predsednik nemške plavalne zveze Marco Troll je zaprosil za tajno glasovanje v imenu 10 zvez. Po ustavi je bilo treba to sprejeti.

Razrešnica predsedstva LEN je bila tudi ena izmed točk dnevnega reda. Preprosto povedano, delegati zveze izražajo zaupanje predsedstvu. S 46 glasovi proti in 44 glasovi za so se člani odločili, da predsedstvo ne deluje po pričakovanjih. Takoj po glasovanju je predsednik portugalske zveze Antonio Silva generalnemu sekretarju LEN -a izročil zahtevo za izredni kongres, ki so ga podpisale članice 24 evropskih zvez, med njimi Nemčija, Francija, Rusija, Grčija, Švica… Kongres je razrešitev dejanskega predsedstva LEN in izvolitev novega predsedstva.

Glede na to, da se je Barellijeva hiša kart končno zrušila, bomo v začetku februarja 2022 dobili novo vodstvo LEN in imeli bodo priložnost popraviti vse, kar je šlo narobe v zadnjih desetih letih, hkrati pa začeti vse, kar še nikoli ni bilo storjeno. In vsi vemo, da vaterpolo zahteva veliko truda.

Lahko smo prepričani, da bo Paolo Barelli poskušal storiti vse, da ovira to odločitev, in da bo uporabil znane politične taktike trgovanja, da bo glasove preusmeril nazaj na svojo stran.

Moram priznati, da sem res navdušen nad njihovo doslednostjo pri izogibanju resničnosti in prikrivanju vseh dejstev, ki jim ne gredo v prid. Tukaj si lahko ogledate uradno sporočilo za javnost, ki so ga poslali medijem. Niti ene besede o vsem, kar sem omenil zgoraj:

Gospodu Barelliju bi rad svetoval, naj opusti vse poskuse odlaganja teh sprememb. Če resnično, tako kot govorite, ljubite vodne športe, se morate zavedati, da vaterpolo nima časa za spletkarjenje, medtem ko vi poskušate braniti svojo čast in ego. Deset let prostega padca je bilo dovolj, hvala.

Prav tako bi rad opozoril predstavnike zveze, da bomo poseben poudarek dali raziskovalnemu novinarstvu in bomo objavili vse informacije o trgovanju z glasovi.

Marko Štefanek

Generalni vodja in soustanovitelj Total Waterpolo

Vir: Total Waterpolol

Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.