Začenja se tudi LEN Evropski pokal

Prejšnji teden so se v Podgorici in Savoni začele kvalifikacije za Ligo prvakov. Po uspešno izpeljanem prvem krogu kvalifikacij Lige prvakov se jutri začenja sezona v po kakovosti drugem najboljšem evropskem klubskem tekmovanju v vaterpolu.

Prvi krog kvalifikacij za evropski pokal LEN bo potekal med 30. septembrom in 3. oktobrom. V tej fazi bo sodelovalo osemnajst ekip iz enajstih držav, razdeljenih v štiri skupine.

Prvi krog v skupinah v Šibeniku (Hrvaška) in Utrechtu (Nizozemska) bo odigran jutri. V vsaki od teh dveh skupin je pet ekip. Na turnirjih v Sirakuzah in Novem Sadu nastopajo po štirje klubi.

LEN Euro Cup, 1. kvalifikacijski krog (30. september – 3. oktober)

Skupina A (Šibenik, Hrvaška)
Shturm Ruza (Rusija)
Solaris Šibenik (Hrvaška)
Carouge Geneve (Švica)
Sant Andreu (Španija)
Telimar Palermo (Italija)

Skupina B (Sirakuza, Italija)
Peristeri (Grčija)
Team Strasbourg (Francija)
Ludwigsburg 08 (Nemčija)
Ortigia Syracuse (Italija)

Skupina C (Utrecht, Nizozemska)
Šabac (Srbija)
ASC Duisburg (Nemčija)
Vasas Budapest (Madžarska)
Tourcoing (Francija)
UZSC Utrecht (Nizozemska).

Skupina D (Novi Sad, Srbija)
BVSC Zuglo (Madžarska)
Sabadell (Španija)
Vojvodina Novi Sad (Srbija)
AEK Atene (Grčija).

RAZPORED, 1. DAN:
Skupina A (Šibenik): Sant Andreu – Telimar (18:00), Solaris – Carouge (19:45)
Skupina C (Utrecht): UZSC – Sabac (19:00), Tourcoing – ASC DUisburg (20:30).

Prvi dve uvrščeni ekipi iz vsake skupine se bosta uvrstili v drugi krog.

FOTO: VK Novi Beograd
Vir: Total Waterpolo

Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.