Dva derbija klubov iz istih držav v končnici kvalifikacij za CHL

Tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov prinaša dva državna derbija. Po 2. krogu, ki je bil odigran med petkom in nedeljo, je potekal žreb za naslednje tekme. Žreb je določil, da se bosta pomerila Jadran Split in Mladost Zagreb iz Hrvaške, ter Szolnok in OSC Budimpešta iz Madžarske.

Liga prvakov, 3. krog kvalifikacij

(Prva tekma: 16. oktobra in povratna tekma 20. oktobra)

Kvalifikacije v skupini A: Jadran Split (Hrvaška) – Mladost Zagreb (Hrvaška)
Kvalifikacije v skupini B: Szolnok (Madžarska) – OSC Budimpešta (Madžarska)
Kvalifikacije v skupini C: Savona (Italija) – Crvena Zvezda (Srbija)
Kvalifikacije v skupini D: Barcelona (Španija) – Brescia ( Italija)

Madžarski derbi Szolnok – OSC, bo ponovitev finala Evropokala 2021. V lanski sezoni je Szolnok po streljanju petmetrovk v povratni tekmi osvojil Evropokal. Nekaj ​​tednov po finalu Evropokala LEN je Szolnok v finalu končnice madžarske lige premagal OSC.

Madžarska bo imela v glavnem krogu dva kluba, ker se bo Szolnoku ali OSC pridružila še ekipa z “wild card” Ferencvaroš.

Hrvaško bosta na predtekmovanju zastopala tudi dva kluba. Poleg rednega udeleženca Lige prvakov Jug Dubrovnik bo v CHL igral še zmagovalec med Jadran Splitom in Mladostjo. Edina ekipa, ki je v drugem delu zabeležila tri zmage je Jadran Split,  ki bo na 1. tekmi gostil hrvaškega prvaka Mladost. Povratna tekma bo odigrana v Zagrebu.

Srbija ali Italija imata lahko v glavnem delu tri ekipe

Dva srbska kluba z “wild card” sta Novi Beograd, gostitelj F8 in Radnički. Crvena Zvezda bo v tretjem krogu igrala proti Savoni, ki se je uvrstila naprej, čeprav v drugem krogu ni zabeležila zmage (trije remiji v 2. krogu so bili dovolj za končnico).

Brescia, tretja v Ligi prvakov 2020/21, se bo pomerila z Barcelono

Brescia in Savona se bosta poskušala pridružiti italijanskemu klubu z “wild card” Pro Reccu, aktualnemu evropskemu prvaku.

Štirje poraženci v tretjem krogu bodo sezono nadaljevali v četrtfinalu Evropokala.

Glavni krog

Skupina A

Ferencvaros (Madžarska)
Barceloneta (Španija)
Olympiacos (Grčija)
Dinamo Tbilisi (Gruzija)
Novi Beograd (Srbija)
Radnički Kragujevac (Srbija)
Barcelona ali Brescia iz skupine D
Jadran S ali Mladost iz skupine A

Skupina B

Pro Recco (Italija)
Jug Dubrovnik (Hrvaška)
Waspo 98 Hannover (Nemčija)
Marseille (Francija)
Spandau 04 (Nemčija)
Steaua Bukarešta (Romunija)
Szolnok ali OSC Budimpešta iz skupine B
Savona ali Crvena Zvezda iz skupine C

vir Total Waterpolo
Foto LEN Liga prvakov F8 Beograd

Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.