Začenja se člansko državno prvenstvo

Kranjčani še po naslov državnih prvakov

V soboto se bo začelo letošnje državno prvenstvo v vaterpolu. Naslov brani Calcit Waterpolo, ki je po koncu lanske sezone, ko je bil najboljši tudi v pokalnem tekmovanju, precej spremenil ekipo, tako da je prvi favorit kranjski Triglav.

Ob Kamničanih in Kranjčanih bodo v prvi ligi igrali še Branik Maribor, Grafist Koper, Ljubljana Slovan, Gorica, za katero bo igrala slovenska mladinska reprezentanca in kot gost Borac iz Banja Luke. Pokalno tekmovanje se je že končalo, še sedemnajstič ga je osvojil Triglav, ki je bil v finalu z 8:3 boljši od Ljubljane Slovana.

Vaterpolisti Triglava si sedemnajstega naslova želijo tudi v državnem prvenstvu. »Po uspehu v pokalu in nekaj prazničnih dnevih smo zdaj že nekaj časa osredotočeni na začetek državnega prvenstva in nadaljevanju v regionalni ligi. Čeprav je v tem trenutku nekoliko večji poudarek na regionalni ligi, saj nas prihodnji konec tedna v Zrenjaninu čaka drugi turnir, bomo resno vzeli tudi uvodno tekmo državnega prvenstva z Mariborčani. Osnovni cilj v letošnji sezoni je, da v Kranj spet vrnemo tudi naslov državnih prvakov,« je pred začetkom državnega prvenstva dejal Krištof Štromajer, trener Triglava.

Največ naslovov državnih prvakov je osvojil Triglav, in sicer šestnajst, zadnjega leta 2018, sedemkrat so bili najboljši Koprčani, trikrat Ljubljana Slovan, po enkrat pa Branik Maribor, Calcit Waterpolo in Olimpija Ljubljana. Sezona 2018/19 je bila zaradi pandemije Covid-19 prekinjena in ni bila končana.

Pari prvega kroga državnega prvenstva, sobota, 8. januar: Ljubljana Slovan – Grafist Koper, Triglav Kranj – Branik Maribor, prestavljeno: Calcit Waterpolo – Borac Banja Luka.

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.