Calcit in Triglav vsak s svojimi načrti jutri prvič v državnem prvenstvu

Aktualni državni prvaki Calcit Waterpolo iz Kamnika se bodo jutri pomerili s Triglavani.

Trenutno najbolj vroča članska ekipa iz Kranja, ki je letos že osvojila Pokalni naslov je trenutno prvia na lestvici tudi v državnem prvenstvu. Calcit bo odigral prvo tekmo, saj se je iz že znanih razlogov tekma z Borcem v prvem krogu premaknile na drug termin.

Calcitovci, od katerih se je poslovilo kar osem prvokategornikov še vedno gradijo ekipo, ki jo sestavljajo predvsem mlajši člani, bodo tokrat v vlogi gostitelja skušali mešati štrene Triglavanom, ki so med krajšo pavzo v domačem prvenstvu uspešno nastopali v A1 Regionalni ligi in trenutno med dvanajstimi ekipami zasedajo odlično šesto mesto.

»Pomankanje treninga in tako rekoč čisto nova ekipa bo na uvodni tekmi iskala predvsem pravo sestavo moštva. Letos so tri ekipe in sicer Koper, Ljubljana in Kamnik izredno izenačene. Vsaka lahko premaga vsako. To je v prvem kolu dokazal že Koper, ki je presenetil Slovan, poleg tega je še vedno prisoten covid« je Komelj spregovoril o težavah, s katerimi se sooča v klubu.

»Na tekmo s Kamnikom se pripravljamo kot na vsako drugo v ligi, zanimajo pa nas samo tri točke. Glede na to, da gre za aktualne prvake, ki kljub temu, da letos ne nastopajo v isti zasedbi kot lani, še vedno računajo na najvišja mesta, bo to pravi test za naše moštvo, ki se je po “jadranskih” tekmah v Zrenjaninu soočalo s kar nekaj težavami zaradi okužb s covidom in karantenami. Ekipa sedaj nekaj dni že trenira v polni zasedbi, tako da srečanje prihaja kot naročeno, saj bomo na njem videli, kakšno je dejansko stanje igralcev,«  je za vaterpolo.info povedal pomočnik trenerja Jaka Mikoletič.

Na drugi tekmi bi se morala v mariborskem bazenu Pristan pomerit ekipi VD Slovan Ljubljana in AVK Branik Maribor, vendar je Ljubljančane znova obiskal covid-19 in je tako tekma odpovedana. Mariborčani bodo tako v četrtek odigrali tekmo s sestavljeno ekipo VK Gorice in slovenske mladinske reprezentance.

Trenutna lestvica je na tej povezavi.

foto Aleksander Sokler

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.