V Kranju zaključni turnir RVL A1

POB Kranj bo med 4. in 6. marcem gostil zadnji turnir Regionalne vaterpolo lige A1. Vaterpolisti Triglava se bodo na njem borili za visoko skupno uvrstitev. Trenutno so Kranjčani šesti, ob ugodnem razpletu pa bi se lahko povzpeli tudi do tretjega mesta.

Na kranjskem bazenu bomo v treh dneh spremljali boje najboljših šestih ekip dosedanjega dela tekmovanja. V Kranj prihajajo Primorje iz Reke, ki je nekoč že krojilo tudi sam evropski vrh, Cattaro iz Kotorja, ki je z Matejem Nastranom pred leti osvojil tudi pokal LEN in pa trije predstavniki države, ki je na Olimpijskih igrah v Tokiu osvojila zlato – Srbije. To so Valis iz Valjeva, Vojvodina iz Novega Sada in Proleter iz Zrenjanina.

Triglav se bo udaril s prvimi tremi omenjenimi nasprotniki, saj je z Vojvodino in Proleterjem igral že na prvem turnirju. Kranjčani so na dosedanjih sedmih srečanjih zabeležili štiri zmage in tri poraze, poudariti pa je treba tudi, da so na drugi turnir zaradi težav s karantenami in Covidom-19 odpotovali le z enajsterico.

Turnir bodo Triglavani v petek ob 20.40 odprli s srečanjem proti Primorju, v soboto jih ob isti uri čaka dvoboj z Valisem, v nedeljo pa jim bo ob 11.50 nasproti stal še Cattaro.

Nekaj misli pred zadnjim “jadranskim” testom v sezoni je strnil strateg Kranjčanov Krištof Štromajer: “Zaključni turnir RVL A1 pričakujemo dobro pripravljeni. Glede na to, da smo pred kratkim igrali kvalifikacije za evropsko prvenstvo, pričakujem da bomo nadaljevali z uspešnimi igrami. V Kranj prihajajo najmočnejše ekipe letošnje lige, tako da se lahko nadejamo dobrih tekem in upam, da tudi lepih rezultatov. Po dolgem času upam tudi na pomoč gledalcev. Od fantov pričakujem da dajo vse od sebe, saj so to zadnje tekme na mednarodni ravni letos.”

Kot je omenil že Štromajer, bodo tribune kranjskega bazena prvič po dolgem času gledalce sprejemale brez pogoja PCT in omejitve sedišč, še vedno pa je obvezna uporaba zaščitnih mask. Vstopnina je 5€ za celoten krog (tri tekme).

V istem terminu bo v Nišu potekal tudi turnir ekip s spodnjega dela lestvice lige, že dan prej pa se bo začel eden izmed turnirjev Premier lige v Zagrebu. Drugi v Kragujevcu se bo prav tako začel v petek.

FOTO: Tit Košir

Jaka Mikoletič

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.