Calcit za gol boljši od mladinske reprezentance, ki zastopajo Gorico

Državni prvaki Calcita so v “domačem” bazenu gostili Goričane, sestavljene iz večinoma iz slovenske mladinske reprezentance. Na koncu so bili Kamničani za gol boljši od Gorice.

Kranj – POB Kranj, gledalcev 52, sodnika: Vehovec, Suhadolnik, delegat: Stariha.

DP člani, 3. krog
Calcit Waterpolo – VK Gorica 12:11 (3:3, 4:0, 3:5, 2:3)
Strelci: Blaževič in Cerar 3, Stele, Briški in Bergant 2; Lah4, Kačič 3, Čanč, Fičur, Rajlič in Seljak 1.

Prvi so povedli Goričani, vendar so izkušeni Kamničani držali. Po izenačeni prvi četrtini je Calcit Waterpolo stopil na plin in naredil delni izid 4:0. V drugem delu se mladinci predali in najprej znižali zaostanek za dva zadetka, ob koncu tekme pa so celo imeli možnost za izenačenje. Ko so Kamničani ob koncu zadeli za dva zadetka prednosti, sta sodnika po posvetu z delegatom gol razveljavila, saj se je istočasno piskal tudi prekršek v korist gostov. Posest žoge ob golu prednosti sedem sekund pred koncem je imel Calcit, vendar je trener Škof zahteval odmor, kar so Kamničani vzeli kot nešportno potezo. Strasti so se umirile in zmaga je pripadala prvakom. Za potezo tekme je poskrbel Jaša Lah, ki je z obrata skoraj iz sredin presenetil Žurbija in zadel ob levi stativi.

Izjavi

Gašper Žurbi, vratar Calcita

Lahko poveste nekaj o tekmi?

»Na koncu se je izkazalo, da bo tekma napeta do konca. Mladi reprezentanti so dokazali, da imajo željo in borbenost. Vse priložnosti so izkoristili. Ko smo bili v vodstvu za štiri gole smo nadaljevali preveč sproščeno, tako da so se nam približali na zgolj gol zaostanka.«

Kakšna so pričakovanja pred nedeljskim derbijem v Kopru?

»Seveda gremo na zmago, saj so te točke na začetku pomembne, da bomo nato lažje igrali v nadaljevanju.  Torej “pobrati” moramo čim več točk, naš končni cilj je uvrstitev v finale.«

Andrea Bruni, pomočnik pri mladinski reprezentanci

»To je za nas šele tretja tekma. Zaradi članskih kvalifikacij smo imeli tudi nekaj premora. V tem mesecu bomo odigrali sedem tekem v prvenstvu. Imeli bomo tudi priprave v Banjaluki. Dogovarjamo se tudi za priprave v Črni gori. Vse je podrejeno kvalifikacijam na Slovaškem, kjer želimo osvojiti enega izmed prvih dveh mest, ki vodita na evropsko prvenstvo.«

foto Aleksander Sokler

Lestvica

AVK TRIGLAV KRANJ 4 tekme – 12 točk
VD GRAFIST KOPER 3 – 7
CALCIT WATERPOLO 3 – 6
VK GORICA 3 – 3
VK BORAC 2 – 1
VK LJUBLJANA SLOVAN 2 – 0
AVK BRANIK MARIBOR 3 – 0

Podrobna statistika na tukaj.

Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.