Osem golov Vukašina Stefanovića

Vaterpolisti Ljubljane Slovana so na Kodeljevem v tekmi državnega prvenstva z 22:8 (5:1, 6:0, 5:5, 6:5) premagali Gorico, za katero večinoma igrajo slovenski mladinski reprezentanti. Z osmimi goli se je v domači ekipi izkazal Vukašin Stefanović, svoj prvi članski gol pa je dosegel Jurij Klobučar. Za ekipo Gorice je največ golov, tri, dosegel Aleksander Babič.

Ljubljana Slovan – Gorica 22:8 (5:1, 6:0, 5:5, 6:5)

Ljubljana – Bazen Kodeljevo, sodnika: Carič, Radonjič, delegat: Balderman.

Strelci: Stefanović 8, Čanč 4, Potočnik 4, Salihi 2, Povhe 1, Klobučar 1; Babić 3, A. Cerar 2, Koder 1, Seljak 1, Grabec 1.

Za ljubljanske vaterpoliste je bila to prva tekma po skoraj treh tednih, Gorica je, v nekoliko drugačni zasedbi, v torek igrala v Kranju proti Calcit Waterpolu. Začetek tekme je pripadel domači ekipi, ki je ob polovici tekme vodila z desetimi goli razlike (11:1). V napadu se je izkazal Vukašin Stefanović, v vratih pa je bil Alen Koso skorajda nepremagljiv za goriško ekipo.

V prvih dveh četrtinah je Ljubljano Slovan s klopi vodil Jure Škof, ki se je v tretji usedel na klop Gorice, z njim na klopi pa so se prebudili tudi mladi vaterpolisti, ki so vzpostavili ravnotežje v vodi in tretjo četrtino končali z neodločenim izidom. Dokaj izenačena je bila tudi zadnja četrtina, da pa se tudi le-ta ni končala neodločeno, je 16 sekund pred koncem tekme s svojim prvim golom na tekmi poskrbel Anže Povhe.

Že v torek bo Ljubljana Slovan gostovala pri Maribor Braniku, mladinska reprezentanca pa bo v sredo odšla na priprave v Banja Luko, kjer bo v petek in soboto igrala z Borcem. Že jutri pa bo v Kranju derbi med Calcit Waterpolom in Grafist Koprom.

Izjava po tekmi

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana in mladinske reprezentance Slovenije: »Ekipi Gorice se je v začetku poznalo, da so igralci prvič igrali skupaj, bilo je tudi malce strahu, toda na koncu je igra stekla. Vsi so dobili priložnost, tako da smo spoznali še nekaj novih obrazov in smo s te strani lahko zadovoljni. Zadovoljen pa sem lahko tudi s tem, kar je prikazala ekipa Ljubljane Slovana. Ker kar nekaj časa nismo igrali, je bila ta tekma zelo dobrodošla. Spet smo igrali podobno kot v pokalnem tekmovanju, hitro, s protinapadi in z željo po čim večjem številu golov. Upam, da smo pridobili ta občutek in da bo šla naša forma samo še navzgor.«

Jure Škof, trener Slovana in mladinske reprezentance / foto Aleksander Sokler

Lestvica

AVK TRIGLAV KRANJ 4 tekme – 12 točk
VD GRAFIST KOPER 3 – 7
CALCIT WATERPOLO 3 – 6
VK LJUBLJANA SLOVAN 3 – 3
VK GORICA 4 – 3
VK BORAC 2 – 1
AVK BRANIK MARIBOR 3 – 0

Podrobna statistika na tukaj.

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.