Mariborčani brez zmage v Banja Luki

V tretjem krogu državnega prvenstva so vaterpolisti mariborskega Branika gostovali v Banja Luki, kjer so v izenačeni tekmi izgubili z 8:11 (2:1, 1:4, 2:1, 3:5) in so še naprej brez točke na prvenstveni lestvici. V torek, 8. marca, bodo Mariborčani na bazenu Pristan, ob 20.30 igrali z Ljubljano Slovanom, medtem ko bo Borac v petek in soboto igral z Gorico.

Borac – Branik Maribor 11:8 (1:2, 4:1, 1:2, 5:3)

Banja Luka – Mestni olimpijski bazen, sodnika: Đorđević, Stanisavljev, delegat: Vukčević.

Strelci: Lazendić 3, Grabež, Hadžić in Miletić 2, Šipka in Novak 1; Kačič 3, Šulek 2, Seljak, Prikl in Kulenović 1.

Mariborski vaterpolisti so v Banja Luko prišli po treh porazih, saj so bili boljši od njih kranjski Triglav, slovenska mladinska reprezentanca oziroma Gorica in Grafist Koper. Na drugi strani so Banjalučani pred tednom dni presenetili Koprčane v gosteh, s katerimi so igrali neodločeno, premočni zanje pa so bili Kranjčani.
V izenačeni tekmi so prvo četrtino dobili mariborski vaterpolisti, ki so povedli z 2:0, vodili pa
so tudi še s 3:2. Toda v drugi četrtini so prevladovali Banjalučani, ki so z golom 3 v začetku tretje četrtine gostom pobegnili na 6:3. Vendar se Mariborčani še niso sprijaznili s porazom, v tretji četrtini so se domačinom približali le na gol zaostanka (5:6). Mariborčani so za gol zaostajali tudi še štiri minute do konca tekme (7:8). Vendar do preobrata ni prišlo, kajti domačini so jim z dvema zaporednima goloma pobegnili na 10:7, kajti do konca tekme sta obe ekipi dosegli še po en gol.

foto FB AVK Maribor Branik

Lestvica

  1. AVK TRIGLAV KRANJ 4 tekme – 12 točk
  2. CALCIT WATERPOLO 4 – 9
  3. VD GRAFIST KOPER 4 – 7
  4. VK BORAC 3 – 4
  5. VK LJUBLJANA SLOVAN 3 – 3
  6. VK GORICA 4 – 3
  7. AVK BRANIK MARIBOR 4 – 0

Podrobna statistika je tukaj.

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.