Po visoki zmagi v prvi tekmi, praznih rok v drugi

Mladinska reprezentanca Slovenije, ki je od srede na pripravah v Banja Luki, je z domačim Borcem odigrala tudi dve tekmi slovenskega državnega prvenstva, v katerem igra kot Gorica. V prvi tekmi v petek so izbranci Jureta zmagali s 16:7 (6:2, 3:1, 5:0, 2:4), v drugi današnji pa so izgubili z 11:12 4:3, 4:4, 2:2, 3:1).

Prva tekma
Borac – Gorica 7:16 (2:6, 1:3, 0:5, 4:2)
Banja Luka – Mestni olimpijski bazen, sodnika: Margeta, Radonjić, delegat: Branković.
Strelci: Miletić 3, Lazendić 2, Grabež 1, Novak 1;  Gligorovski, Cerar 4, Čanč 3,
Seljak, Čarni, Paunović, Vončina, Bečić 1.

Druga tekma
Gorica – Borac 11:12 (4:3, 4:4, 2:2, 1:3)
Banja Luka – Mestni olimpijski bazen, sodnika: Margeta, Radonjić, delegat: Vukčević.
Strelci: Čanč, Vončina, Cerar 3,  Gligorovski, Paunović 1; Novak 5, Lazendić 2,
Grabež, Kajtez, Kopanja, Tešić, Miletić 1.

Več kot mesec dni je še do začetka kvalifikacij za evropsko mladinsko prvenstvo, ki bodo od 21. do 24. aprila na Slovaškem. Z veliko optimizma jih čakajo tudi v slovenskem taboru, ki je na najboljši možni način izkoristil kratkotrajne priprave v Banja Luki. Predvsem v prvi tekmi so mladi slovenski vaterpolisti v prvih treh četrtinah prikazali zelo dobro igro, v zadnji pa so popustili. Zadnja četrtina pa je bila zanje usodna v drugi tekmi, v kateri so Banjalučani do zmage prišli v zadnji minuti.

Začetek petkove tekme je bil popolnoma v znamenju mladih slovenskih vaterpolistov, ki so po štirih minutah igre vodili že s 5:0. Dvakrat je v polno zadel Lukas Zdravković Gligorovski, ki v letošnji sezoni še ni igral za Gorico, sicer pa igra za Valjevo v Prvi A srbski ligi, po enkrat pa so bili uspešni Aleksander Cerar, Aleksander Paunović in Juš Vončina. Do konca uvodne četrtine se je med strelce še enkrat vpisal Cerar.

Tudi v drugi in tretji četrtini so bili slovenski vaterpolisti veliko bolšji nasprotnik. V drugi četrtini sicer v napadu niso bili tako učinkoviti kot v prvi, saj so se med strelce vpisali le Matija Bernard Čanč, Lukas Z. Gligorovski in Cerar, zato pa so v tretji dosegli pet zadetkov. Spet je domačo mrežo zatresel  Gligorovski, dvakrat je bil uspešen še Čanč ter po enkrat Jurij Seljak in Jošt Čarni. V zadnji četrtini je do svojega prvega gola na tekmi prišel še Rok Bečić, do svojega četrtega pa Cerar, to pa je bila tudi četrtina, s katero selektor Jure Škof ni bil najbolj zadovoljen, saj so jo domačini dobili s 4:2.

V drugi tekmi se je selektor Jure Škof odločil za menjavo v vratih, namesto Bora Parovela in Nejca Osela sta priložnost dobila Alan Lončarevič in Miha Pogačar. Že prva četrtina je nakazovala, da se obeta izenačena tekma, v kateri so domačini sicer povedli z 2:0, toda po dveh zadetkih Čanča in Cerarja so ob koncu prve četrtine z minimalno prednostjo vodili vaterpolisti Gorice. V drugi četrtini je Gorica, ki je igrala kot domačin, po dveh golih Vončine domačinom pobegnila za tri gole (7:4), vodila pa je tudi še z 8:5. Toda Banjalučani so se na polovici tekme Gorici spet približali le na gol zaostanka. Z golom prednosti so slovenski vaterpolisti vodili še ob uspešnem strelu Paunovića minuto in 38 sekund pred koncem tekme. Vendar so bolj izkušeni domačini preko Marka Grabeža in Davida Kopanje, ki je v polno zadel 55 sekund pred koncem tekme, prišli do vseh treh točk.

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.