Kdo se bo v polfinalu izognil Triglavu?

V soboto bo v pokritem olimpijskem bazenu v Kopru na sporedu najbolj zanimiva tekma šestega kroga vaterpolskega prvenstva Slovenije. Pomerila se bosta domači Grafist Koper in Ljubljana Slovan. Tekma se bo začela ob 18. uri. Pol ure kasneje bo v Banja Luki pri Borcu gostoval aktualni državni prvak Calcit Waterpolo, ob 20.30 pa bo v Mariboru na sporedu še srečanje zadnje in prvouvrščene ekipe – Branika in Triglava.

Za obe najprej omenjeni ekipi, koprsko in ljubljansko, velja, da imata že vse od pokalnega tekmovanja naprej veliko težav z boleznimi in poškodbami. Koprčani so v tem tednu nekaj dni trenirali celo brez svojega trenerja Tea Galića, na drugi strani pa so Ljubljančani v sredo v Novi Gorici na otvoritvi tamkajšnjega pokritega bazena izgubili z Gorico.

V prvem krogu so na Kodeljevem z 11:8 zmagali Koprčani, ki pa so ob pričakovanem porazu s Kranjčani v prejšnjem krogu, izgubil tudi s Calcit Waterpolom. Nekoliko nepričakovano jim je točki v njihovem bazenu odvzel banjaluški Borac, premagali pa so Branik Maribor in Gorico, ki nastopa izven konkurence. Ljubljančani so do zdaj premagali Gorico, Branik Maribor in Borac, ob porazu s Koprčani pa so izgubili še s Kranjčani in Kamničani. Zanje to pomeni, da bi se ob morebitnem porazu v Kopru bolj ali manj že poslovili od najmanj tretjega mesta, s katerim bi se v polfinalu končnici ognili vodilnemu Triglavu.

»V Novi Gorici smo igrali brez obeh prvih vratarjev, prav tako ni bilo še nekaterih nosilcev igre. Do zadnjega ne bomo vedeli, v kakšni zasedbi bomo sploh lahko igrali. Če osvojimo vse tri točke, se še lahko nadejamo vsaj tretjega mesta, drugače bomo v velikih težavah. Upam, da se nam bodo odsotni igralci v soboto lahko pridružili. Ampak trenutno imamo, kar imamo. S komerkoli bomo igrali, bomo skušali dati svoj maksimum,« je pred gostovanjem v Kopru dejal Jure Škof, trener ljubljanskih vaterpolistov, ki je bil v začetku tedna tudi sam tri dni na antibiotikih.

»Nihče se ne bi rad v polfinalu končnice pomeril s Kranjčani. Zagotovo je v tem trenutku bolje, če bi igrali s Kamničani. V soboto nas zato čaka težka, napeta tekma, v kateri upam, da bomo mi potegnili daljši konec. Koliko nas bo v bazenu, bomo videli šele na dan tekme, je pa dejstvo, da če pogrešaš koga od nosilcev igre, se ti struktura igre hitro podre. Tisti, ki bo imel bolj kompletno zasedbo, bo v prednosti, kar pa še vedno ne pomeni, da bo tekmo tudi dobil. To bo treba potrditi v bazenu. Zmaga na prvi medsebojni ne pomeni prav veliko, v vsakem primeru bo to popolnoma nova tekma,« pa je pred sobotnim derbijem dejal Matej Nastran, najbolj izkušen vaterpolist Grafist Kopra.

Vaterpolisti Triglava v Mariboru računajo zgolj na nove tri točke. Pomočnik trenerja Jaka Mikoletič je pred srečanjem takole strnil misli: “V Maribor odhajamo v nekoliko prevetreni zasedbi, a nikogar ne podcenjujemo. Mlajši, ki bodo tokrat dobili nekaj več priložnosti, jo bodo mogli zgrabiti z obema rokama in dokazati, da nanje lahko računamo tudi na tekmah, kjer nismo tako izraziti favoriti kot tokrat.”

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.