Triglavani ostajajo neporaženi, prvaki iz Kamnika vse boljši!

V derbiju osmega kola sta se v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju pomerili vodilni ekipi državnega prvenstva. Sicer je Kamničane prihitel za točko Koper, ki ima tekmo več od Kamničanov. Triglavani tako ostajajo še naprej brez poraza in ostajajo glavni favoriti za naslov prvaka. Boj za drugo mesto v rednem delu prvenstva se bo verjetno bil med Calcitom in Grafistom, ki prinaša tudi prednost domačega igrišča. Sledi mesec dni premora, igralci Calcita upajo, da bodo tekme začeli igrati že v letnem bazenu Pod skalco.

Kranj – POB Kranj, gledalcev 68, sodnika: Matjaž Homovec, Rok Vehovec, delegat: Bor Balderman

DP člani, 8. krog

Triglav Kranj : Calcit Waterpolo 19:12 (4:4, 5:3, 4:2, 6:3)
Paunović 5, Pušavec 3, Popović, Kadivec, Lah, Rajlić in Justin 2, Vončina 1;  Gledec 7, Sokler in Blažević 2, D. Lukić 1.

Če je ekipa Calcita zdesetkana, so Triglavani ostali tokrat kar brez obeh vratarjev. Najboljšega vratarja Betona je v vratih odlično zamenjal mladi reprezentant Slovenije U19 Nejc Osel. Družbo v vratih mu je delal, ne to ni prvoaprilska šala, Roman Naglič, ki je kljub “rosnim” 54 letom presenetil vse z odličnimi obrambami. Med drugim je ubranil tudi petmetrovko, bravo!

Kamniški trener je sedel na klop s ponosom oblečen v majico z napisom prvaka. Če je Triglav pričakoval lažji začetek tekme, so po izenačeni prvi četrtini varovanci Komelja v drugi celo povedli za dva zadetka. Sledil je odgovor Triglavanov z delnim izzidom 5:1, tako da so Triglavani odšli  ob zaključku druge četrtine  na odmor z dvema zadetkoma prednosti.

V nadaljevanju so pokalni prvaki iz Kranja konstantno povečevali prednost. Razlika se je pokazala predvsem v močnejši klopi Triglava. Mladi Calcitovec Kordež je sicer z malo smole kar trikrat zatresel okvir vrat. Na drugi strani je s petimi zadetki blestel reprezentant Paunović. Strelec tekme je sicer bil z neverjetnimi sedmimi zadetki Ivan Gledec, ki se je na listi strelcev v DP s petindvajsetimi zadetki prebil kar na drugo mesto.

Izjavi po tekmi

Jaka Mikoletič, pomočnik trenerja Triglavanov: “V srečanje smo, vsaj v obrambi, vstopili nekoliko slabše, kar so gostje izkoristili in nekaj časa tudi vodili. Vseeno smo do konca srečanja izkoristili daljšo klop in na koncu brez večjih težav osvojili vse tri točke. Mladi vratar Nejc Osel se je danes izkazal kot prvi vratar in upravičil zaupanje štaba ob poškodbah prvih dveh čuvajev mreže. Zahvala pa gre seveda tudi Romanu Nagliču, ki je zakrpal luknjo, ki je nastala ob omenjenih poškodbah.”

Aleš Komelj, trener Calcita: ”Danes smo igrali proti  izredno močnemu Triglavo, z izjemo, da niso imeli prvega vratarja so bili kompletni. Naša ekipa je zelo oslabljena zaradi številnih poškodovanih igralcev, vendar so tudi naši mlajši igralci pokazali pravi obraz. Celo tekmo smo se borili takorekoč proti vaterpolski reprezentanci Slovenije, saj kot vemo, nima Kamnik niti enega reprezentanta Slovenije, zato lahko fantom samo čestitam. Zdaj se bomo malo odpočili, ker sledijo nastopi mladinske reprezentance. Upam, da se v maju vrnejo nazaj še poškodovani igralci in bomo tako skušali osvojiti drugo mesto po rednem delu, s tem pa pridobiti prednost domačega terena v Kamniku, kjer pričakujemo, da bo tudi že odprt zunanji bazen.”

Na tribunah sem opazil igralce prve ekipe Calcita, ki okrevajo po poškodbah. Bili so zelo glasni.

”Publika je bila fantastična, zelo glasna. Komaj čakam, da zaigramo Pod skalco,  tam so navijači tako ali tako najbolj bučni in najboljši.”

V državnem članskem prvenstvu sledi zaradi reprezentačne akcije U19 enomesečni premor. V nadaljevanju lahko pričakujemo še odlične boje, predvsem za drugo mesto med Kamnikom, Koprom in Ljubljano.

foto Aleksander Sokler

Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.