Dan D v Košicah bo za slovenske mladince že v petek

V Košicah na Slovaškem se bodo z današnjo tekmo med Francijo in Češko, ob 18. uri, začeli vaterpolski obračuni v kvalifikacijski skupini C za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo od 18. do 25. avgusta v Podgorici. Slovenska mladinska izbrana vrsta je danes prosta, jutri pa jo čakata morda že odločilni tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Ob 10.30 se bodo izbranci Jureta Škofa pomerili s Francijo, zvečer, ob 20. uri, pa še s Slovaško.

Pred včerajšnjim jutranjim odhodom na Slovaško so slovenski mladinci v Kranju odigrali še prijateljsko tekmo z domačim Triglavom, vendar brez semaforja. »Tekma nam je prišla prav, da so se fantje “razplavali”, predvsem pa, da so igrali proti telesno močnejši in izkušenejši ekipi. S prikazano igro sem bil zadovoljen, odigrali smo čvrsto, dobro tekmo in z optimizmom čakamo na svoje prve nastope v Košicah,« se je tekme v Kranju na kratko dotaknil Jure Škof, selektor slovenske mladinske reprezentance, ki je včeraj in danes že trenirala v košiškem bazenu.

Svojo prvo tekmo bodo Škofovi izbranci imeli šele v petek. In to dopoldne s Francijo, zvečer pa s Slovaško, reprezentancama, ki naj bi bili na papirju največji konkurentki slovenski izbrani vrsti za dve mesti, ki vodita v Črno goro.

»Nekaj takšnega smo tudi pričakovali. To samo dokazuje, da nas domačini ne podcenjujejo in da smo jim lahko trn v peti. Vsekakor bo minus, ker bomo morali v istem dnevu igrati dve močni tekmi, tako da veliko časa za regeneracijo med eno in drugo tekmo ne bomo imeli, toda po drugi stran bo naša prednost, da bomo obe reprezentanci danes že videli v vodi. Obe tekmi bomo posneli, si jih po večerji ogledali in analizirali ter pripravili taktiko, kako igrati proti njima. Obe reprezentanci smo videli tudi že na treningu, seveda pa to prav nič ne pove, kakšna je njihova dejanska moč,« se z urnikom tekmovanja ne obremenjuje slovenski selektor.

Sicer pa so slovenski mladinci že na pripravah v Budvi tekme igrali dopoldne in zvečer, tako da so se vsaj nekoliko prilagodili na zgodnejšo uro igranja, ki zanje ni ravno običajna. Vendar pa je motiviranost v ekipi na izredno visoki ravni, zato ni nobene bojazni, da bi jim to predstavljalo večjo težavo.

»Prav nič ne skrivamo, da je naš cilj uvrstitev na evropsko prvenstvo. Dejstvo je, da sta Francija in Slovaška reprezentanci, ki sta na papirju višji ravni, vendar se vsaka tekma začne z 0:0. Seveda ne smemo pozabiti na Čehe in Švicarje, ki tudi zagotovo imajo svoje načrte, zato tekmi proti njim ne bosta nič manj pomembni za nas. Računamo, da bi s trdo, močno obrambo in hitrimi protinapadi lahko kaj naredili. Imamo tri beke, ki jih lahko menjamo, dobre obrambne igralce, tako da lahko pridemo do želenih protinapadov. Ampak kot rečeno, že danes bomo videli, kako so ekipe pripravljene, kako so plavalno močne, tako da je po svoje morda celo dobro, da smo prvi dan turnirja prosti,« je pred odhodom na dopoldanski trening še dejal Škof.

Seznam slovenske mladinske reprezentance za kvalifikacije na EP

Vratarja: Alan Lončarević, Bor Parovel (oba Grafist Koper).
Igralci v polju: Rok Bečić, Jaša Lah, Aleksander Paunović, Nikola Rajlić, Juš Vončina (vsi
Triglav Kranj), Aleksander Cerar (Calcit Waterpolo), Jošt Čarni, Enej Potočnik, Matija Bernard Čanč (vsi Ljubljana Slovan), Gašper Fičur (Grafist Koper), Jurij Seljak, Tim Kačič (Branik Maribor), Lukas Zdravković Gligorovski (Valjevo).

Selektor: Jure Škof, pomočnika selektorja: Nikola Hajdin, Andrea Bruni.

Spored tekem v Košicah

Danes, 1. krog
Francija – Češka (18.00), Slovaška – Švica (20.00), Slovenija prosta.

Petek: 2. krog
Češka – Švica (9.00), Slovenija – Francija (10.30), Slovaška prosta.

Petek: 3. krog
Švica – Francija (18.00), Slovaška – Slovenija (20.00), Češka prosta.

Sobota, 4. krog
Slovenija – Švica (18.00), Slovaška – Češka (20.00), Francija prosta.

Nedelja, 5. krog
Češka – Slovenija (9.00), Slovaška – Francija (10.30), Švica prosta.

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.