Ivović nič več za Črno goro

Zdaj že nekdanji črnogorski vaterpolski reprezentant in eden največjih zvezdnikov svetovnega vaterpola Aleksandar Ivović je sporočil, da je sklenil reprezentančno športno pot. Čeprav je pred sezono selektor reprezentance Vladimir Gojković dejal, da Ivovića ne bo v reprezentanci za tekme svetovne lige in na svetovnem prvenstvu, je bila opcija nastopa na evropskem prvenstvu v Splitu še vedno odprta, vse dokler se kapetan italijanskega Pro Recca ni odločil in v intervjuju za časnik “Pobjeda” povedal, da je reprezentančna zgodba zanj končana.

36-letnik je ob tem dejal: “Čutim, da nisem več 100% pripravljen na to, da opravim celoten olimpijski cikel. Sebično bi bilo, če bi sodeloval na dveh tekmovanjih in mlademu igralcu, ki bo igral namesto mene, “ukradel” neprecenljivo izkušnjo. Star sem 36 let in ne 26. Zato ni presenetljivo, da sem se odločil, da se poslovim od reprezentance.”

Izkušeni Črnogorec je nato dodal še: “Lani sem prvič začutil, da grem težko na priprave reprezentance. s Pro Reccom sem 7. junija 2021 osvojil ligo prvakov. Le tri dni kasneje sem začel priprave z reprezentanco. Iskreno povedano, videl sem, da gledam na uro in čakam na konec treninga. Ni mi bilo všeč, ker tega še nikoli nisem počel. Sem si pa rekel – pridi k sebi, to bodo verjetno tvoje zadnje olimpijske igre (OI v Tokiu), če tega ne storiš zdaj, ne boš imel nove možnosti. Boril sem se sam s sabo in uspel premagati psihološko krizo.”

Ivović je s Črno goro osvojil tri olimpijska četrta mesta, največji reprezentančni uspeh pa zagotovo dočakal leta 2008, ko je v kapici državne reprezentance postal evropski prvak. Na EP je bil še dvakrat srebrn in enkrat bronast, s SP ima srebro, ne smemo pa pozabiti niti na naslove v svetovni ligi in na klubskem nivoju. V svoji karieri je namreč igral za Jadran iz Herceg Novega, Pro Recco, Jug iz Dubrovnika in se nato vrnil v Pro Recco, kjer igra še danes. Z italijanskim moštvom je osvojil tri naslove v ligi prvakov, junija pa bo v Beogradu napadal še četrtega.

FOTO: FB Pro Recco Pallanuaoto 1913

Jaka Mikoletič

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.