Znani četrtfinalni pari zaključnega turnirja lige prvakov

Včeraj in v torek smo spremljali tekme zadnjega kroga skupinskega dela lige prvakov. Na zaključnem turnirju,  ki bo na sporedu prvi junijski konec tedna na beograjskem bazenu 11. april, bo imela dva predstavnika zgolj Italija, šest preostalih ekip pa prihaja iz Nemčije, Madžarske, Hrvaške, Srbije, Francije in Španije.

Final Eight, Beograd (2. – 4. junij), četrtfinale:

Brescia – Hannover
Ferencvaros – Jug
Novi Beograd – Marseille
Barceloneta – Pro Recco

Skupina B

Pregled zadnjega kroga začenjamo v skupini B, kjer je bilo pred zadnjim krogom odprto le še vprašanje prvega mesta.

Pro Recco – Marseille 11:8 (3:3, 5:0, 1:4, 2:1)
V skupini B je v zadnjem krogu prvi favorit za končno zmago italijanski Pro Recco na derbiju premagal francoski Marseille (11:8) in potrdil prvo mesto v skupini. Francozi bi morali za osvojitev prvega mesta Italijane sicer ugnati kar za 7 golov. Če je bila prva četrtina izenačena, pa je v drugi Pro Recco povsem nadigral nasprotnike in jo dobil s kar 5:0. Trdoživim Francozom je uspelo zaostanek zmanjšati na dva gola, potem, ko je najprej petmetrovko izkoristil Andrija Prlainović, ki je bil uspešen tudi na začetku zadnje četrtine in ob igralcu več približal Francoze zgolj na gol zaostanka. V zadnji četrtini nobena od ekip ni popuščala, minuto in pol pred koncem pa ne za končnih 11:8 zadel Ben Hallock.

Hannover – Jug 14:14 (4:5, 6:3, 3:2, 1:4)
Pred 14. krogom je že bilo znano, da bo Jug končal na trerjem, Hannover pa na četrtem mestu. Ekipi sta si v Hannovru razdelili točki. Jug je v Nemčijo prispel le z 12 igralci. Ker tekma ni odločala o ničemer, so priložnost dobili mlajši igralci Juga, ki so v zaključku tekme naredili pravi preobrat, imeli na koncu celo možnost za zmago, a na koncu sta se ekipi razšli z delitvijo točk.

Spandau 04 – Crvena zvezda 11:12 (2:3, 3:3, 4:3, 2:3)
Točke je v tem krogu osvojila tudi Crvena zvezda, ki je na razburljivi tekmi premagala Spandau (12:11) in se premaknila iz osmega na sedmo mesto.

Steaua Bukarešta – OSC Budimpešta 9:15 (2:3, 1:3, 4:5, 2:4)
Madžarski OSC je na tekmi v Bukarešti vodil skozi celotno srečanje. Romunom se je v zgodnji fazi srečanja uspelo približati le dvakrat (1:2 in 2:3). OSC je imel že v drugi četrtini štiri gole prednosti (6:2). V 20. minuti so ušli na 10:4, nato pa je bilo vprašanje na tej tekmi le še, kakšna bo končna razlika.

1. Pro Recco 14 – 39
2. Marseille 14 – 33
3. Jug Dubrovnik 14 – 31
4. Waspo 98 Hannover 14 – 21
5. OSC Budimpešta 14 – 19
6. Spandau 05 14 – 10
7. Crvena zvezda 14 – 7
8. Steaua Bukarešta 14 – 4

Skupina A

Mnogo bolj zanimivo pa je bilo v skupini A, kjer so se tri ekipe borile za to, da se v četrtfinalu izognejo branilcu naslova, Pro Reccu. Vsa tri moštva so na koncu vknjižila zmagi in vrstni red od drugega do četrtega mesta se ni spremenil.

Ferencvaros – Brescia 8:6 (1:2, 1:1, 1:1, 5:2)
Ferencvaros je v Budimpešti na izenačeni tekmi premagal Brescio z 8:6. Brescia na tej tekmi ni igrala pod nikakršnim pritiskom, saj si je že po prejšnjem krogu zagotovila prvo mesto. Madžari so tekmeca lovili skozi celotno tekmo in v zadnjih 73 sekundah dosegli kar tri gole za zmago in končno drugo mesto v skupini. Zadnji gol so zabili v prazno mrežo po tem, ko s Italijani po minuti odmora napadli z vratarjem v napadu.

Jadran Split – Barceloneta 13:15 (3:5, 2:3, 4:4, 4:3)
Boljše je tekmo odprl Jadran in povedel s 3:1. Sledil je nalet Barcelonete, ki je s šestimi zaporednimi goli rezultat obrnila na 7:3. Domačini se niso predali, prišli zgolj na gol zaostanka, vendar je v zaključku z lepim golom zmago potrdil Alejandro Bustos in pokopal vse upe Jadrana za preobrat.

Dinamo – Olympiacos 14:13 (4:3, 5:3, 2:3, 3:4)
Lani poleti je Olympiacos sestavil ekipo, ki naj bi se borila za evropski naslov. Vendar je ekipa iz Pireja po 13. krogu izgubila vse možnosti za uvrstitev na Final Eight. Grki so s težavo odigrali tekmo v Tbilisiju, ki ni odločila o ničemer. Hkrati je bil Dinamo zelo motiviran, da premaga velikega favorita, kar mu je tudi uspelo. Mož odločitve je bil Dinamov vratar Nikoloz Shubladze, ki je na tekmi s 16 obrambami naredil razliko.

Radnički – Novi Beograd 11:13 (4:3, 2:3, 3:4, 2:3)
Na srbskem derbiju se je pričakovala težka tekma. Novi Beograd je potreboval zmago. Bolje je začel Radnički, a Novi Beograd je s tremi zaporednimi zadetki do polčasa izenačil. V izenačenem nadaljevanju je bil na koncu za dva gola boljši Novi Beograd in se je tako z zmago utrdil na tretjem mestu. To pomeni, da bo imela Barceloneta v nadaljevanju najtežjega nasprotnika v četrtfinalu, saj se bo pomerila s Pro Reccom. Novi Beograd bo igral proti Marseillu, Jug pa bo imel za nasprotnika Ferencvaros.

1. Brescia 14 – 30
2. Ferencvaros 14 – 28
3. Novi Beograd 14 – 27
4. Barceloneta 14 – 27
5. Olympiacos 14 – 20
6. Radnički 14 – 13
7. Jadran Split 14 – 9
8. Dinamo Tbilisi 14 – 6

Vir: TotalWaterpolo
  Laszlo Balogh/Total Waterpolo

Aleksander Sokler
Jaka Mikoletič

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.