Koprčani po zmagi nad oslabljenimi Kamničani potrdili drugo mesto

V derbiju 9. kroga slovenske vaterpolske lige je domači Grafist Koper s 14:8 (4:4, 5:1, 2:1, 3:1) premagal aktualne državne prvake, Calcit Waterpolo. Z zmago so si Koprčani, ki bodo prihodnjo soboto igrali v Kranju s Triglavom, po rednem delu tekmovanja že zagotovili drugo mesto, Kamničani morajo, da bi ostali tretji, v zadnjih dveh krogih premagati Branik Maribor in Borac.

Grafist Koper – Calcit Waterpolo 14:7 (4:4, 5:1, 2:1, 3:1)

Koper – Olimpijski bazen, sodnika: Homovec, Podjed, delegat: Stanišić.

Grafist Koper: Prcać, Janošević, Krivičić 5, Giorgi 2, Nastran, Anzeljc 2, Bašić 1, Fičur 2,
Mutić, Koder, Šantak 1, Jačimović 1, Parovel. Trener: Teo Galić.
Calcit Waterpolo: Brišnik, Gole, Stele, Gledec 2, Pilić, Kordež, Blažević 2, Cerar, Briški 1, Bergant 2. Trener: Aleš Komelj.

Kamniški vaterpolisti so v Koper prišli v močno oslabljeni zasedbi, brez Luke Soklerja in Gašperja Žurbija, ki sta bila poleg Mihe Fakina (Slovan) zaradi dogodkov na tekmi z VK Ljubljana Slovanom v prejšnjem krogu kaznovana s prepovedjo igranja na kar treh tekmah in Gašperja Jerana, ki je dobil tekmo kazni. Tako je kamniška vrata branil povratnik v ekipo, Gašper Brišnik. V tako oslabljeni zasedbi so gostje z domačini korak držali le v prvi četrtini, v drugi pa so Koprčan  prišli do prednosti štirih zadetkov. V prvi četrtini so Kamničani po zadetku Gorana Blaževića v četrti minuti povedli s 3:1, toda Boško Krivičić je v minuti in pol izid izenačil na 3:3, neodločeno je bilo tudi ob koncu četrtine. Toda v drugi se je v domači ekipi razigral mladinski reprezentant Gašper Fičur, ki je bil uspešen dvakrat, po en zadetek pa so dodali Borut Anzeljc, Milan Jačimović in Stefano Giorgi, medtem ko je bil pri Kamničanih natančen le Blaž Briški. Ko sta na začetku tretje četrtine kamniško mrežo zatresla še odlični Krivičić in Miha Šantak, je bilo na semaforju že 11:5, kar je bila previsoka prednost, da bi jo gostje lahko ulovili. Derbi kroga je bil tako odločen, Koprčani so si zagotovili drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva in s tem prednost domačega igrišča v polfinalu končnice. V njej se bodo najverjetneje pomerili s Kamničani, ki morajo v svojih zadnjih dveh tekmah rednega dela prvenstva premagati Mariborčane in Banjalučane, sicer jih bo v primeru zmage nad Borcem prehitela Ljubljana Slovan.

Izjave po tekmi

Boško Krivičić, vaterpolist Grafist Kopra: »Imeli smo dve težki četrtini, saj so se Kamničani dobro držali, potem pa smo malo stisnili v “pressingu”, kar nam je prineslo zmago. Drugo mesto po rednem delu prvenstva nam ob tem, da nam v polfinalu ne bo treba igrati s Kranjčani, prinaša morebitno tretjo tekmo doma, kar je velika prednost.«

Teo Galić, trener Grafist Kopra: »Končni izid ni realen, saj so bili Kamničani zelo oslabljeni. V tekmo smo slabo vstopili, potem smo se jim nekako priključili ter nato nadzorovali tekmo do konca, vem pa, da to nič ne pomeni. V polfinalu pričakujem še enkrat Kamničane, to bodo popolnoma drugačne tekme in resnično bomo morali svoje napake zmanjšati na minimum, če jih bomo želeli premagati, da bi prišli v finale.

Rok Bergant, vaterpolist Calcit Waterpola: »Tekma je bila težka, potrudili smo se po svojih najboljših močeh. Veliko smo plavali, dosegli smo tudi nekaj lepih zadetkov, kar pa ni bilo dovolj za končni uspeh. Pričakujem, da bomo v naslednjih dveh tekmah premagali tako Borac kot Branik in da se bomo nato v polfinalu spet pomerili s Koprčani. Verjamem, da jih lahko premagamo in se uvrstimo v finale.«

foto Aleksander Sokler

Miha Štamcar
Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.