Finalista pokalnega tekmovanja v DP že v polfinalu

Vaterpolisti kranjskega AVK Triglava so v rednem delu državnega prvenstva pričakovano osvojili prvo mesto, četrta pa je bila Ljubljana Slovan. Tako se bosta finalista letošnjega pokalnega tekmovanja pomerila že v polfinalu končnice državnega prvenstva. Prva tekma bo na sporedu v sredo, ob 20.45, v Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju, druga v soboto, 28. maja, na Kodeljevem, morebitna tretja pa v sredo, 1. junija.

Pred dobrimi desetimi dnevi so Ljubljančani v prvi letošnji tekmi na odprtem bazenu na Kodeljevem igrali neodločeno s Kranjčani. Zanje sta bili to edini izgubljeni točki rednega dela prvenstva, ki sta morda prišli celo ob pravem času, kajti že proti Koprčanom so v zadnjem krogu visoko zmagali.

»Redni del prvenstva smo zaključili brez poraza, za kar velja čestitati celotni ekipi, a najpomembnejši del za nas še prihaja. Tekma v sredo bo bolj pomembna kot prejšnje in temu primerno se tudi pripravljamo. Gremo tekmo po tekmo in trenuten cilj je zmaga v prvi polfinalni tekmi v sredo, šele potem bomo razmišljali dalje,« je pred prvo polfinalno tekmo z Ljubljančani dejal Jure Beton, kapetan AVK Triglava, ki je v letošnji sezoni večkrat dokazal, zakaj je trenutno najboljši slovenski vratar.

V finalu pokala Slovenije so Kranjčani zmagali z 8:3, v prvi medsebojni tekmi državnega prvenstva pa so doma slavili s 17:7. Krištof Štromajer, trener Kranjčanov, bo z izjemo Dejana Gostića, ki se je poškodoval pred tekmo s Koprčani, lahko računal na vse svoje varovance. Do zdaj so Kranjčani že šestnajstkrat osvojili naslov državnega prvaka, zadnjič leta 2018.

»Že pred začetkom državnega prvenstva smo vedeli, da se bo boj za drugo oziroma tretje mesto, s katerim bi si v polfinalu končnice izognili Kranjčanom. Poraza na začetku sezone proti Kamničanom in Koprčanom, ko smo imeli težave z boleznijo in poškodbami, sta prekrižala naše načrte. Po eni strani smo razočarani, res pa je, da smo ob koncu rednega dela prvenstva začeli kazati boljše igre, ulovili smo formo, zato lahko gremo samozavestni v polfinalepa je pred sredino tekmo dejal Martin Puš, kapetan Ljubljane Slovana in dodal: »Vsekakor se ne predajamo, saj je naša zadnja medsebojna tekma s Kranjčani pokazala, da lahko igramo z njimi. Morali se bomo osredotočiti na svojo igro, morali bomo dati svoj maksimum in če ne drugega, želimo Triglavu otežiti uvrstitev v finale.«

Ljubljana Slovan se lahko pohvali s tremi naslovi državnih prvakov. Zadnjič leta 2017, enkrat, leta 2007, je bila najboljša tudi Olimpija. Takrat je odločilni gol za Ljubljančane 52 sekund pred koncem pete finalne tekme končnice dosegel Jure Škof, ki je zdaj trener Ljubljane Slovana.

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.