Po 5:5 v vodi le še Kranjčani

V prvi polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva so vaterpolisti AVK Triglava v svojem bazenu z 19:5 (3:3, 5:2, 7:0, 4:0) premagali Ljubljano Slovan. Druga tekma bo na sporedu v soboto, 28. maja, ob 18. uri, v bazenu na Kodeljevem v Ljubljani, morebitna tretja pa v sredo, 1. junija, v Kranju.

AVK Triglav Ljubljana Slovan  19:5 (3:3, 5:2, 7:0, 4:0)

Kranj POB Kranj, sodnika: Margeta, Radonjić; delegat: Stariha.

AVK Triglav: Beton, Popović 4, Kadivec 3, Rahne 1, Lah, Rajlić 2, Pušavec 3, M. Gostić 2, Vončina, Justin 2, Paunović 1, Štirn 1, Osel. Trener: Krištof Štromajer.

Ljubljana Slovan: P. Kirasič, Stefanović 4, Čanč, Potočnik, Žiberna, Lipovac, B. Kirasič, Čarni, Salihi 1, Puš, Petrovčič, Karničar. Trener: Jure Škof.

Pred dobrimi desetimi dnevi so Ljubljančani v rednem delu prvenstva na Kodeljevem kot edini Kranjčanom odvzeli točko, zato so se potihoma nadejali ugodnega izida tudi v prvi polfinalni tekmi končnice. Do sredine druge četrtine so bili še na dobri poti, toda že do konca tega dela igre so jim kranjski vaterpolisti pobegnili za tri gole, v tretji in četrti pa je bilo vse v znamenju varovancev Krištofa Štromajerja. V domači ekipi je bil s štirimi goli najbolj učinkovit Benjamin Popović, v gostujoči pa jih je enako število dosegel Vukašin Stefanović.

V izenačeni prvi četrtini so Ljubljančani z golom Stefanovića, najboljšega strelca rednega dela prvenstva, ki je bil uspešen s petih metrov, povedli z 2:1, isti igralec pa je, spet iz petmetrovke, 34 sekund pred odhodom na prvi odmor izid izenačil na 3:3. Tudi do sredine druge četrtine so Ljubljančani še držali korak s Kranjčani, ki so po golu Andraža Pušavca sicer povedli s 5:3, toda Alishan Salihi in Stefanović, s svojim še tretjim golom s petih metrov, sta izid še izenačila. To pa je bilo vse, kar je Ljubljančanom do konca tekme uspelo pospraviti v mrežo domačih.

Že do konca druge četrtine so Triglavani z golom Jaše Kadivca povedli z 8:5, dokončno pa so domačini odpor gostov zlomili v prvih štirih minutah tretje četrtine, ko je Jan Justin zadel za 12:5. V zadnji četrtini se je s tremi goli izkazal Popović, končni izid pa je 13 sekund pred koncem tekme postavil Matic Rahne.

Izjavi po tekmi

Jaka Mikoletič, pomočnik trenerja AVK Triglava: »Tekmo smo slabše odprli, a nato strnili vrste v obrambi in prišli do visoke zmage. Prva polovica naloge je opravljena, a tu gre na koncu le za zmage, tako da se s četrtkovim treningom že obračamo proti drugi tekmi.«

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana: »Z igro v prvih dveh četrtinah sem lahko zadovoljen, vendar smo tudi takrat naredili nekaj nepotrebnih napak. Namesto da bi mi povedli s 3:2, so povedli domačini, potem smo imeli še enkrat podobno situacijo. Toda v zadnjih dveh četrtinah smo resnično igrali slabo. Dejstvo je, da imamo mlada vratarja, ki potrebujeta še veliko treninga, ampak vseeno bi morali igrati bolje.«

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.